Peygamber Efendimiz (s.a.v) sahabe efendimiz hakkında nasıl bir temennide bulunuyor? Gece namazı kılanın kazanacağı dokuz nimet nedir? Gece namazının onemi...İbn-i Omer -radıyallÂhu anhumÂ- anlatıyor: “Hz Peygamberin sağlığında ruya goren bir kimse, onu Peygamberimiz ’e anlatırdı. Ben de bir ruya gormeyi ve onu Efendimiz ’e anlatmayı cok isterdim. O zaman bekar bir delikanlı idim ve mescidde uyur- dum. Bir defasında ruyamda iki melek beni cehenneme goturduler. Baktım ki o, kuyu duvarı gibi orulmuş olup kuyununki gibi iki direği vardı. Şaşırdım, orada kendilerini tanıdığım bir kısım insanlar da bulunmaktaydı. Ben; «Cehennemden Allah ’a sığınırım! Cehennemden Allah ’a sığınırım!» diye haykırdım. O sırada bir başka melek gelip ba- na; «Korkma sana bir şey olmayacak!» dedi. Bu ruyÂyı ablam Hafsa ’ya anlattım, o da Allah Resûlu ’ne anlattı. Bunun uzerine Efendimiz şoyle buyurdu: «AbdullÂh ne guzel ve ne iyi bir adamdır! Bir de geceleyin namaz kılmış olsaydı!»” RÂvi ’nin bildirdiğine gore o gunden sonra AbdullÂh gecenin buyuk bir kısmını ibÂdetle gecirir, cok az uyurdu. (BuhÂrî, AshÂbu ’n-Nebî, 19)
BENZER YAZILAR GECE NAMAZININ FAZİLETİ PEYGAMBERİMİZ GECE NAMAZINI NASIL KILARDI? TEHECCUD İLE GECE NAMAZI AYNI MIDIR? TEHECCUD İCİN YATSI NAMAZINDAN SONRA UYKU ŞARTI VAR MIDIR? TEHECCUD NAMAZI

İslam ve İhsan
GECE NAMAZ KILANIN KAZANACAĞI 9 NİMET