İzmir'de, iş tecrubesi elde etmenin yanı sıra para kazanmak amacıyla yaz tatilini okullarda geciren meslek liseliler, yıl sonuna kadar 7 milyon liralık sıra, masa ve ders tahtası gibi bazı eğitim aracları uretecek. İzmir'de, iş tecrubesi elde etmenin yanı sıra para kazanmak amacıyla yaz tatilini okullarda geciren meslek liseliler, yıl sonuna kadar 7 milyon liralık sıra, masa ve ders tahtası gibi bazı eğitim aracları uretecek.
İl Milli Eğitim Mudurluğu, kentteki 15 mesleki ve teknik anadolu lisesiyle, okullarda ihtiyac duyulan ahşap ve metal yapımı eşya uretimi icin protokol imzaladı.
Anlaşmanın ardından oğrendiklerini uygulama ve bu yolla da para kazanma imkanı bulan oğrenciler, sıradan masaya, ders tahtasından, okul idarecilerinin mobilya takımına, sehpadan kıyafet askılığına kadar 28 ceşit eşya uretimi gercekleştiriyor.

Bircok yaşıtı tatildeyken calışmayı tercih oğrenciler, bu emeklerinin karşılığında bir yandan iş tecrubesi edinirken diğer taraftan aylık bin 800 lira civarında para kazanıyor.
Protokol gereği, yaz tatili surecinde yapılacak işler icin ayrılan 1,5 milyon liralık butce, yıl sonuna kadar surecek calışmalarla 7 milyon lirayı bulacak.
"OĞRENCİLERİMİZE GUVENDİĞİMİZİ GOSTERİYORUZ"
İl Milli Eğitim Muduru Omer Yahşi, AA muhabirine yaptığı acıklamada, meslek liselerine "memleket meselesi" duşuncesiyle onem verdiklerini soyledi.
Yahşi, "Kentteki okullarda kullanılacak ahşap ve metal yapımı eşyaları oğrenci uretimiyle karşılayacağız. Meslek liselerine olan guvenimizi gostermek acısından 7 milyon liraya yakın bir alımı bu okullardan yapacağız. Oğrencilerin gelir elde etmesi de onemli." dedi.

Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oğrencilerinden Ozan Dundar da yaz tatilinde tecrube kazanmak icin okulda calışmaya başladığını soyledi.
Mesleğini cok sevdiğini dile getiren Dundar, yaz tatilinde yaptıkları calışmalarla oğrendiklerini pekiştirdiğini vurguladı.
Kamil Gucludal da okuldan mezun olduktan sonra burada elde ettiği tecrube sayesinde daha rahat bu iş bulabileceğine inandığını soyledi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan