İsrail'in Gazze'ye duzenlediği saldırılarda iki ayağını kaybeden Filistinli Neccar, yaşama azmini ve cevresine faydalı birey olma isteğini aradan gecen zorlu 8 yıla rağmen hala canlı tutuyor.
İsrail'in Gazze'ye duzenlediği saldırılarda iki ayağını kaybeden Filistinli Luey Neccar, tum zorluklarına rağmen tarım işlerinde ailesi ve akrabalarına yardım ediyor.

İsrail guclerinin 2009 yılında Gazze'nin Huzaa beldesine duzenlediği hava saldırılarında yaralanan bir kadını kurtarmaya calışırken iki bacağını kaybeden ve bu surecte 25 gun komada kalan Neccar, engelli olarak gozlerini actığı yeni dunyasında yaşama azmini ve cevresine faydalı birey olma isteğini aradan gecen zorlu 8 yıla rağmen hala canlı tutuyor.

Gencliğinin en guzel cağlarına engelli olarak başlamak zorunda kalan Neccar, 28 yaşında. Gazze'de birkac gun once başlayan buğday, arpa ve mercimek hasat mevsimi icin ailesi ve akrabalarıyla tarlaya gidiyor. Neccar, zeytin toplama işinde de sevdiklerine yardım etmekten geri durmuyor.

Neccar, "Azim ve iradeyle bu zorlukların ustesinden gelebildim. Eşim ve beş cocuğum da ayaklarımın olmayışının acısını unutturuyor." dedi.
TARLADA GUNDE 10 SAATTEN FAZLA CALIŞIYOR

Ev işleri yapma, ağaca tırmanma, tahta merdiven kullanma ve tarım gibi bircok işi yapabildiğini belirten Neccar, motosiklet satın aldığını, kullanırken, inip binerken kolay olması icin motorun arka iki yanına tekerlek taktırdığını ifade etti.

Neccar, iki haftadan bu yana ise akrabalarıyla eşinin ailesinin buğday tarlasına gidip ekin bictiklerini, gunde 10 saatten fazla calıştıklarını dile getirdi.

İsrail askerlerinin bazen ciftcileri kacırmak icin rastgele ateş actığını, calıştıkları arazinin de sınıra 400 metre uzaklığı bulunduğunu anlatan Neccar, hızlı hareket edememesi nedeniyle kendisi icin tehlike oluşturan bu gibi durumlarda akrabalarının yardımıyla bolgeden ayrılabildiğini belirtti.

Neccar, tum zorluğuna rağmen calışmaktan vazgecmeyeceğini aktardı.

İsrail, Gazze'ye son yıllarda ilki 2008, ikincisi 2012 ve son olarak da 7 Temmuz 2014'te olmak uzere uc kez saldırı duzenlemiş, yuzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan