Konya'da, eşi kanser hastası, kendisinin de romatizma ve bel fıtığı rahatsızlığı olan 61 yaşındaki Gul, el arabasıyla gunde 12 saat cop konteynerlerinden topladığı kartonları 15 liraya satarak evinin gecimini sağlıyor.

Konya'da, kocası kanser hastası olduğu icin el arabasıyla gunde 12 saat cop konteynerlerinden topladığı kartonları satarak evi gecindirmeye calışan 61 yaşındaki Zeycan Gul, zorlu yaşamına rağmen dimdik ayakta duruyor.

Yuzundeki derin cizgilerin 61 yıllık omrunde cektiği tum sıkıntıları, hayat mucadelesini yansıttığı 7 cocuk annesi Gul, belki de hayatının en zor gunlerini yaşıyor.

Yaşamı yoksullukla gecen, uc ayda bir aldıkları maaşla gecinmeye calışan Gul, camı bulunmayan, pencerelerini naylon ve kartonla kapattığı, 350 liraya kiralanan iki goz evde, oğlu, eşi ve iki torunuyla yaşamını surduruyor.

Eşi Husnu Gul (66) kolon kanseri olduğu icin calışamayan, oğlunun da ceşitli rahatsızlıkları bulunan Gul, romatizma ve bel fıtığı olmasına rağmen, "cek cek" diye tabir edilen el arabasıyla cop konteynerlerinden karton topluyor.

Sabahın erken saatlerinde evden cıkan ve ilerlemiş yaşına rağmen gunde en az 20 kilometre yuruyen Zeycan Gul, sattığı kağıtlardan gunde 15 lira kazanıyor.
KOCAM İYİ OLSUN, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEM

Gul, gunlerinin cok yorucu gectiğini belirterek, "Biz hırsızlık, dilenme nedir bilmeyiz. Yapana da cok kızarız. Ekmeğinin peşinde olan biriyim. Topladıklarımızı satıp karnımızı doyurursak yeter. Başka ne isteyelim. Alnımın teriyle, kimseye muhtac olmadan yaşıyorum. Ac da susuz da kalsam kimseye 'Bana bir parca ekmek ver' demem. Ekmeğim olursa yerim, olmazsa Allah'a şukreder yatarım. Bazen bizi 'Utanmadan kafalarını coplerin icine sokuyorlar' diyerek kucumsuyorlar. Hırsızlık, dilencilik yapmıyorum. Helalinden kazanıp, yiyorum. Halimizde hor gorulecek bir durum yok. Fakirim ama cok şukur karnımı doyuruyorum. Hayatımdan memnunum. Halime şukretmezsem Allah'a hesabını veremem. Rabbim ne verdiyse cok şukur. Kocam iyi olsun, başka bir şey istemem." diye konuştu.
TEK TESELLİMİZ, ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE MUHTAC OLMAMAK

Onceleri tarlalarda calışarak gecimini sağlayan Husnu Gul de tedavisi surduğu icin calışamadığını, eşinin evin tum yukunu aldığını anlattı.

Eşinin durumuna cok uzulduğunu dile getiren Gul, "Ac, susuz saatlerce dolaşıyor. Onun da rahatsızlığı var ama mecburen işe gidiyor. Tek tesellimiz Allah'tan başka kimseye muhtac olmamamız." şeklinde konuştu.

Komşuları ise cocuklarının ve kendilerinin Zeycan Gul'u ornek aldığını, onu gordukten sonra "yorulduk" demeye cesaret edemediklerini soyledi.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan