Bitlis'teki toplu açılış töreni ile artık geleneksel hale gelen Ahlat programımızı gerçekleştirdik. Zaferler ayı olan Ağustos'un son durağını 30 Ağustos'ta külliyemizde yapılan görkemli töreni birlikte yaşadık. Beğeni ile karşılanan 100. yıl marşımızın hayırlı olmasını diliyorum.
Putin'in 2 özel isteği! Erdoğan'dan Rusya dönüşü flaş açıklamalar1000 hakim ve savcı yardımcısı alınacak
Eylül'ün ilk günü yapılan adli gün açılış töreninde yeni anayasa çağrımızı tekrarladık. Yeni adli yılda adalete erişimi kolaylaştırmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz yıl bitmeden sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alarak kapasitemizi güçlendireceğiz. Deprem bölgesindeki 9 il ve ilçelerimizde yeni adliye binaların yapımı için ihaleye çıkıyoruz. Türkiye'yi darbe Anayasasından tamamen kurtarıp demokrasimize yakışır sivil bir anayasa ile buluşturma çabalarımızı meclisimizin açılması ile birlikte ittifak ortaklarımızla istişare içinde yenidenbaşlatacağız.

Putin ile görüşme
Sayın Putin ile birlikte dün Soçi'de oldukça kapsamlı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Başta tahıl koridoru, pek çok insani gündemin masada olduğu dönemde, görüşmenin kıymetinin dünya tarafından takdir edildiğine inanıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kerkük talimatıOrta vadeli programın tanıtımı yarın
Ekonomide yeni dönemin yol haritasını teşkil eden orta vadeli programın tanıtımını yarın yapacağız. Yılın ilk çeyreğinde düzeltilmiş rakamıyla %3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyreği de %3,8'le tamamladı. Türkiye, 2023 yılı ikinci çeyreğinde OECD ülkeleri arasında Kosta Rika'nın ardından en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise Çin ve Endonezya'yı takiben üçüncü devlet olmayı başardı. Cari fazla konusunda henüz arzu ettiğimiz seviyede değiliz. O günleri de yakında göreceğiz. Elde ettiğimiz büyüme başarısı istihdam ve büyümenin korunmasını sağlamıştır.
Enflasyonla mücadele
Biz kimsenin ne dediğine bakmadan ülkemizi büyütme hedefimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Elbette bu meşaketli yolda beklenmedik durumlarla karşılaştığımız oluyor. Ancak her defasında hızla toparlanıp eskisinden daha iyi bir durumda yola devam ediyoruz. Niyetler ve yaklaşımlar farklı olduğu için ekonomiden diplomasiye ülkenin hayrına teklifler sunan az sayıda aydın görüyoruz. Evine arabasına fahiş fiyatlar isteyerek enflasyonla mücadelemize zarar verenleri zehirli iklim etkilemektedir. Ağustos ayı verileriyle birlikte yıllık enflasyonun %56'ya yükselmesi, hayat pahalılığıyla mücadelemizi daha sıkı yürütmemiz gerektiğine işaret ediyor. Hiç şüphesiz bu uzun, zorlu ve sabır isteyen bir süreçtir.Nice badirelerin üstesinden gelen bir yönetim olarak Allah'ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Enflasyonu düşürecek programları kararlılıkla yürütüyoruz.
Taşınmaz malların ve ikinci el araçların ticareti ile ilgili bir düzenleme yaptık. İlan sitelerindeki kimlik doğrulama ve para cezası uygulamalalarını devreye soktuk. İdari para cezaları, kapatma ve men gibi cezaların daha caydırıcı hale gelmesi gerektiği açıktır. Bu doğrultuda gerekli adımları atacağız. Yılbaşında, tüketicilerin şikâyetleri doğrultusunda hazırladığımız yeni düzenlemeler yürürlüğe girecek.
Tahıl Koridoru’nda yeni öneri paketi'Milletin size attığı bu şamardan hâlâ ders almadınız'
Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı, bu milleti de aynı azınlığın kölesi olarak gören müstekbirlerin devri çoktan kapanmıştır. Herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun olmasın tüm bireylerin var olma, kendini ifade etme hakkına ve oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir. Kendi özgürlük alanını diğerlerinin haklarının eşiğinde sınırlamayı bilmeyen faşist zihniyet hem milletimiz hem yargı önünde hesap vermeye mahkumdur. Kim olduğunuzu biliyoruz, niçin böyle yaptığınızı da biliyoruz. Biz hala aynı şeyi söylüyoruz. Başaramayacaksınız. Bu millet sizin mandacı zihniyetinize eyvallah etmedi, etmeyecek. İşte bunu 14 Mayıs'ta gördük, 28 Mayıs'ta gördük. Milletin size attığı bu şamardan ders almadınız, akıllanmadınız.Sırf yabancı diye, sırf başka bir dil konuşuyor diye, sırf başı örtülü, çarşaflı, takkeli, sakallı diye insanlara laf atmak, hakaret etmek, hele hele el uzatmak asla kabul edebileceğimiz bir davranış değildir.Bu millet sizin mandacı zihniyetinize de sapkın heveslerinize de sinsi yöntemlerinize de eyvallah etmedi, etmeyecek. Bunu 14-28 Mayıs'ta gördük ama milletin size attığı bu şamardan hâlâ ders almadınız, akıllanmadınız ve hâlâ akıllanmıyorsunuz.
Alıntı MetniIrak ve Suriye'deki gelişmeler
Irak ve Suriye'yi de içine alan coğrafyanın bin yıllık gerçekliğini dikkate almayan hiçbir düşüncenin başarılı olma şansı yoktur. Sınırlarımızın güvenliğini sağlarken aynı zamanda bölgenin dengelerini gözeten bir anlayış izliyoruz. En doğru ve sağlıklı çözüm Kerkük başta olmak üzere bölgenin demografik gerçekliğini gözeten bir idari yönetim ile olacağını düşünüyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler endişelerimizin haklılığını açıkça gösteriyor. Rejimin çözümün değil sorunun bir parçası olma inadı sorunlarını derinleştiriyor.
Rusya Ukrayna savaşının sürdüğü, dengelerin hassasiyetini koruduğu, Balkanların yeniden çatışmaya sürüklenmek istendiği bir dönemde güney bölgemizin istikrar ve güvenliği ülkemizin öncelikleri arasında en üst sıralarda olmaya devam edecektir.
'Evlenecek geçlerimize uygun fiyatlı kredi çalışması gündemimizde'
Yükseköğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 gigabayt internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. İnşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir Aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız.
Dünya basını: Güç dengesi Erdoğan lehine değişiyor!Çiftçilere müjde
Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilerimize bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yaptık. 2024 yılında da bu desteklerimizi verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceğiz. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum: 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarındatanımlayacağız.
Eğitim öğretim yılı ile hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Daha önce ataması yapılan öğretmenlerimiz görevlerine başladı. Uyum haftası ile öğretmelerimizin seminer haftası da başladı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize Rabbimden başarılar niyaz ediyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan paylaşım
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan 11,5 milyar liralık destek ödemesini bu yılın Ekim ayına çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun.