Aksaray ’da 15 yaşında gorme yetisini kaybeden muezzin Ekrem Ucar, calışma azmiyle cevresindekilerin takdirini topluyor.Aksaray ’da 26 yaşındaki gorme engelli muezzin Ekrem Ucar, azmiyle cevresindekilere ornek oluyor.
Hassas Mahallesi ’ndeki İmam Huseyin Camisi ’nin muezzini Ucar, imamın ameliyat olması uzerine bu gorevi de gercekleştiriyor.
Ucar, gorme engeline rağmen calışmaktan buyuk mutluluk duyduğunu soyledi.
Kucuk yaşlardayken sol gozunu kaybettiğini belirten Ucar, şoyle konuştu:
“15 yaşıma geldiğimde sağ gozumu de kaybettim. Dunyam kararmıştı, umitsizliğe duştum. Hayata tutunmak icin bir care arıyordum. Ama bunu kimseye soyleyemiyordum. Dedemin tavsiyesi uzerine Tarsus ’a yanına gittim ve Kur ’an kursuna başladım. 10 ay gibi kısa bir surede dinleyerek hafız oldum. Kur ’an kursunda icime bir ışık doğdu. İcimdeki umitsizlik, Kur ’an-ı Kerim rehberliğinde ve huzurla kayboldu. Kur ’an ’ın ışığıyla dunyam aydınlandı.”
“ALLAH ’A ŞUKUR HAYATIMIZDAN MEMNUNUZ” Ucar, hayata dort elle sarıldığını, Kur ’an-ı Kerim ’in ışığında emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.
Hafız olduktan sonra hem Turkiye ’de hem de yurt dışında yarışmalara katıldığını ve dereceler aldığını dile getiren Ucar, şunları kaydetti:
“2016 yılında Kur ’an ’ın Genc Muhafızları Hafızlık Yarışması ’nda birinci oldum. 2018 ’de İran ’da duzenlenen ve 53 ulkeden gorme engelli hafızların katıldığı yarışmada dunya ikincisi oldum. İmam hatip lisesini birincilikle bitirdim. 2016 ’da Aksaray Universitesi İslami İlimler Fakultesini kazandım. Aynı yıl Engelli Kamu Personel Secme Sınavı ’na girerek muezzin oldum. Bu yıl universiteden mezun olarak diplomamı aldım. Yuksek lisans icin calışmalarım devam ediyor.
Beş vakit camide hayatım geciyor. Sabah ezanı vakti gelince camiyi acıyorum. Ezanımızı okuyoruz, cemaatimizi bekliyoruz. Namazımızı kılıyoruz. Coğu zaman cemaatimizle camimizde kahvaltı programları duzenliyoruz. Akşamları cemaatimizle Kur ’an dersleri yapıyoruz. Onlar okuyor, ben onları takip ediyorum. Cemaatimizin cenazelerine gidip acılarını paylaşıyoruz, duğunlerine gidip sevinclerine ortak oluyoruz. Allah ’a şukur hayatımızdan memnunuz.”
Allah ’ın imtihan gereği kendisini boyle yarattığını belirten Ucar, sabrettiğini ve bu hayatı anlamaya calıştığını dile getirdi.
Kendisi gibi engelli bircok kişinin bulunduğuna işaret eden Ucar, “Aslında hicbir şey, oğrenmeye, okumaya ve hayata devam etmeye engel değildir. Engel vucudun uzuvlarında değil, gonullerde ve kalplerdedir. Engelli kardeşlerime tavsiyem, umitsizliğe duşmeden, bıkmadan, usanmadan calışmaya devam etsinler.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan
ENGELLİ MUEZZİN EKREM UCAR KUR ’AN-I KERİM ’İN IŞIĞIYLA HAYATA SARILDI