Peygamberimiz (s.a.v) “Cennette sen ’inle beraber olmayı isterim” diyen sahabiye nasıl cevap veriyor?Rebîa bin K‘b (Ebû FirÂs) -radıyallÂhu anh- adlı bir sahÂbî anlatır:
“Peygamber Efendimiz -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- ’in yakınında geceler, ona abdest suyunu getirir ve diğer ihtiyaclarını gorurdum. Bir gun Allah Rasûlu -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- bana;
«–İste! (Vereyim.)» buyurdu.
Ben de;
«–Cennette Seninle beraber olmayı isterim.» dedim.
Efendimiz -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem-;
«–Başka bir şey istesen olmaz mı?» buyurdu.
Bu sefer ben;
«–Dileğim ancak budur!» dedim.
Bunun uzerine Rasûlullah -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem-;
«–Oyleyse cokca secde ederek kendin icin bana yardımcı ol!» buyurdu.” (Muslim, SalÂt, 226; Ahmed, III, 500)
Bu kıssada ne guzel ders ve hikmetler vardır:
Rasûlullah Efendimiz cok vefÂlıdır. Kendisine hizmet eden sahÂbîsine mukabelede bulunmak istemiş ve isteğini sormuştur. AshÂb-ı kirÂmın en buyuk arzusu, Rasûlullah Efendimiz ile bu cihanda nasîb olan beraberliği Âhirette de devam ettirebilmektir. Rasûlullah Efendimiz, ashÂbın bu isteğinin gercekten buyuk ve zor olduğunu ifade etmiştir. EnbiyÂnın zirvesi olan Efendimiz ile beraberlik ne buyuk bir nimettir! O buyuk nimete nÂil olabilmek icin gonulden ve samimî bir gayret gerekir.
Secdeler, nÂfile namazlar, bilhassa seher vakitlerinde CenÂb-ı Hakk ’a teheccudlerle iltic etmek; kulu AllÂh ’a yaklaştıracak ve Rasûlullah Efendimiz ile cennette beraber eyleyebilecek en kıymetli ibÂdetlerdendir. Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Yuzakı Dergisi, Yıl: 2020 Ay: Ekim, Sayı: 188
İslam ve İhsan
Peygamber Efendimiz (s.a.v) Nasıl Bir İnsandı?