Konya'da oyuncakcı Yahya Goktaş, Kur'an-ı Kerim'den Asr suresinin Arapcasını ve Turkce mealini okuyan cocuklara oyuncak hediye ediyor.
iş yerine gelen kucuk bir cocuğu sevindirmek icin attığı adım, sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile kısa surede yayılıp "Asr Suresi Kampanyası"na donuştu.

Kampanyanın yoğun ilgi gormesini şaşkınlıkla karşılayan Goktaş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gosterilen ilgiden cok mutlu olduğunu soyledi.

Tesadufen başladıkları kampanyanın 8 gundur devam ettiğini ve her gecen gun daha fazla cocuğun dukkana geldiğini belirten Goktaş, boyle bir fikrin nasıl ortaya cıktığını şu sozlerle anlattı:

"Dukkana gelen bir aile, once cocuklarına oyuncak aldı, sonra vazgecti. Cocuğun bu duruma cok uzulduğunu gorunce, 'Asr suresinin Arapcasını ve Turkce mealini ezberleyip gelirsen sana istediğin oyuncağı hediye ederim' dedim. Cocuk bir gun sonra geldi ve surenin hem Arapcasını hem de mealini okuyarak istediği oyuncağı aldı. Yanındaki arkadaşı, 'ben de ezberlersem bana da oyuncak hediye eder misin' dedi. Ben de 'evet' dedim. Bizim kampanya boylelikle başlamış oldu ve devam ediyor."

Goktaş, cocukları Kur'an okumaya ve anlamaya teşvik etmek amacıyla boyle bir calışma yaptıklarını, Turkiye'nin dort bir tarafından tebrik ve teşekkur telefonları aldıklarını anlattı.
COCUKLAR GELDİĞİ SURECE KAMPANYA DEVAM EDECEK

Kız cocuklarının genellikle bebek, erkek cocuklarının ise araba istediklerini aktaran Goktaş, "Oyuncak hediye ettiğimiz cocukların anne-babaları bizi arayıp, evlatlarının bu kampanya sayesinde Kur'an-ı Kerim ve mealini okumaya başladıklarını soyluyorlar. Bu da bizi cok memnun ediyor. Cocuklar geldiği surece bu kampanyamız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Cocuğu kampanyaya katılan annelerden Munire Karakuş da "Asr suresi kampanyasına cevremizdeki butun cocuklar katılmak istiyor. Cocuklar harıl harıl sure ve Turkce anlamını ezberleme cabasındalar. Mahalle sakinleri olarak bu kampanyayı duzenleyenlere teşekkur ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan