Mardin ’in Kızıltepe ilcesinde değirmencilikle uğraşan 66 yaşındaki Mehmet Tekin, 9 cocuğundan 7'sini taş değirmenden elde ettiği gelirle universitede okutarak meslek sahibi yapmanın gururunu yaşıyor.
Mardin ’in Kızıltepe ilcesinde yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Tekin, 37 yıldığı calıştırdığı taş değirmeni sayesinde 9 cocuğundan 7'sinin universitede okumasını sağladı. Tekin'in 6 erkek 3 kız olan cocuklarından 7'si taş değirmenden gelen gelirle okudu.
Tekin'in universite mezunu cocuklarından 3'u oğretmen, biri polis, biri subay ve biri de muhasebeci oldu.
Değirmenci Tekin, 1980 yılından bu yana taş değirmeninde calıştığını, elde ettiği gelirle 7 cocuğunu universitede okuttuğunu soyledi.
Halen aynı işi yaptığını kaydeden Tekin, "66 yaşındayım halen bu işi yurutuyorum. Elde ettiğim gelirle 7 cocuğumu universitede okuttum. Taş değirmeni ile un kepekli yapılıyor. Kepekli ekmek daha sağlıklı. Herkes icin sağlıklıdır, tavsiye ediyorum. Doktorlar da tavsiye ediyor." diye konuştu.
Taş değirmeninde calışmaya devam edeceğini aktaran Tekin, işini cok severek yaptığını sozlerine ekledi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan