Hz. Omer ’in oğlu Abdullah'ın (r.a) başından gecen ibretlik bir kıssa...Hz. Omer ’in oğlu Abdullah (r.a) cocukluk yaşlarında başından gecen bir hatırasını şoyle anlatır:
“Allah Rasûlu ’nun sağlığında ruy goren bir kimse, onu Peygamberimiz ’e anlatırdı. Ben de bir ruy gormeyi ve onu Efendimiz ’e anlatmayı cok isterdim. O zaman bekÂr bir delikanlı idim ve Mescid ’de uyurdum.
Bir defasında ruyÂmda iki melek beni cehenneme goturduler. Baktım ki o, kuyu duvarı gibi orulmuş olup kuyununki gibi kenarlarında iki direği vardı. Bir de baktım ki orada kendilerini tanıdığım bir kısım insanlar da bulunuyor. Hemen:
«–Cehennemden Allah ’a sığınırım! Cehennemden Allah ’a sığınırım!» diye haykırmaya başladım. O sırada bir başka melek gelip bana:
«–Korkma sana bir şey olmayacak!» dedi.
Bu ruyÂyı ablam Hafsa ’ya anlattım, o da Allah Rasûlu ’ne anlatmış. Bunun uzerine Efendimiz (s.a.v) şoyle buyurmuşlar:
«–Abdullah ne guzel ve ne iyi bir adamdır! Bir de geceleyin namaz kılmış olsaydı!..».”
Abdullah (r.a) o gunden sonra gecenin buyuk bir kısmını ibÂdetle gecirir, cok az uyurdu. (BuhÂrî, AshÂbu ’n-Nebî, 19)
Demek ki, Teheccud Namazı, insanı Cehennem azÂbından uzaklaştıran muhim bir ibadettir.
Kaynak: Dr. Murat Kaya, Mescid-i Nebevi'den 111 Hatıra, Erkam Yayınları
İslam ve İhsan
Eşinizle Kılacağınız İki Rekat Gece Namazın Sevabı