Zonguldak'ın Alaplı ilcesinde yaşayan emekli Ali Karakız, topladığı atık plastik ambalaj bantlarından eliyle orduğu sepet ve pazar cantalarını yakınlarına hediye ediyor.
Babasından 20 yıl once oğrendiği ahşap sepet uretimini bir yıl once plastik sepet uretimine ceviren Ali Karakız (54), Alaplı'daki fabrika ve iş yerlerinde cope atılan plastik ambalaj bantlarını toplayarak, hediyelik sepetler orduğunu soyledi.

Plastik urunlerin cevreye zarar verdiğini ifade eden Karakız, "10 yıl bu işe ara vermiştim. Bir yıl once de cevremde cope atılan plastik ambalaj bantları gozume carpıyordu. 'Bunları nasıl değerlendirebilirim?' diye duşunurken sepet yapmak aklıma geldi. 1 yıldır da evimde rengarenk plastik bantlardan hediyelik sepetler yapmaya başladım." diye konuştu.

Karakız, bir yılda 100 sepet yaptığını anlatarak, "Ahşap kalıp uzerinde plastik bantlardan birleştirerek sepet yapıyorum. Gunde iki sepet yaparak ihtiyacı olanlara pazarda kullanmaları icin hediye ediyorum. Emekliyim, boş zamanlarımı değerlendirmek icin cok guzel bir uğraş olduğunu duşunuyorum. Kahveye gitmektense boyle işlerle uğraşmak daha iyi. Emeklilere de bu tur işlerle uğraşmasını tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan