Peygamber aşığı Sultan Abdulaziz'in Hz. Muhammed'e (s.a.v.) yazdığı mektubu istifadenize sunuyoruz.ResûlullÂh -sallÂllÂhu aleyhi ve sellem- ’e son derece sevdÂlı bir pÂdişah olan Abdulazîz Han, Ravza-i Mutahhara ’ya konulmak uzere Hazret-i Peygamber ’in rûhÂniyetine hitÂben Medîne ’ye cok icli bir mektup gondermiştir. Bu mektuptan bÂzı cumleleri arz ediyoruz:
“BismillÂhi ’r-RahmÂni ’r-Rahîm.
Bir olan AllÂh ’a hamd olsun!
SalÂt u selÂm da Sen ’in uzerine olsun y ResûlallÂh!
SalÂt u selÂm, Sen ’in uzerine olsun y HabîballÂh!
SalÂt u selÂm, Sen ’in uzerine olsun ey ummetin Peygamberi!..
[caption id="attachment_102864" align="alignnone" width="560"] Sultan Abdulaziz'in Peygamber Efendimize yazdığı mektubun orijinal metni[/caption]
Dostluğa hakkıyla riÂyet eden, ihsan ve comertliğin değişmez şiÂrı ve; «Sen olmasaydın kÂinÂtı yaratmazdım!» yuce hitÂbının muhÂtabı, varlıkların iftihar kaynağı, Efendiler Efendisi, şefaatcimiz, sığınağımız, her işi temiz ve her işi zarif olan, ayak tozu bile pırıl pırıl parlayan, varlıklar Âleminin en yuce terbiyecisi, ıtır sacan feyizli eserlerin sÂhibi, muhabbeti butun kÂinÂtı dolduran, peygamberlerin sonuncusu ve sığınağı, kıyÂmet gununun seyyidi, ummetinden gunahkÂr olanların şefaatcisi, vahdet meclisinin susu, peygamberlik eyvÂnının suffe zîneti, nebîlik dîvÂnının hÂkimi, Halîm olan AllÂh ’ın yoluna girenlerin peygamberi, Rahîm olan AllÂh ’ın sevgilisi!
Butun bu sıfatlarla kasdettiğim, Muhammed Mustaf Hazretleri...
O ’nun nurlu şebekesine, pırıl pırıl kabrine, sular gibi temiz ve berrak toprağına, yalvarış ve ÂdÂb icerisinde binlerce mahcûbiyet ve hicÂb duygularımla ÂcizÂne kara yuzumu surmek cur ’etini gosterdim. O ’nun guzel kokular sacan eşiğine, cezÂlandırılmaya mustehak olan gunahkÂr alnımla, yuzbinlerce utanma, hay duyguları ve hurmet icerisinde (yazdığım) yığınla kederlerin ifÂdesi olan bu arzuhÂli sunmaya cur ’et ettim…
AllÂh ’a hamd olsun ki beni, bizzat melekût Âlemlerindeki ayların dolunayı ve ceberût semÂsının parlak guneşinin kendisinden nûr ve feyz almaktan mahcûb olageldiği o kerem ve bereketi bol bol sunan AllÂh ’ın Sevgilisi, Rahîm ve VehhÂb olan AllÂh ’ın dostu, en mukemmel guzellik ve iyiliklere lÂyık olan muttakîlerin serdÂrı Efendimiz Hazretleri ’ne sadÂkat ve safÂ, şeref ve vef ile kÂmil ummet olmaya inÂyet ve muvaffak kıldı…
(Yine hamd olsun ki) butun varlıklara ve mumkun olabilecek her şeye aslî bir maya, yaratılmışlara yuksek bir temel ve yaratılmışlar icinden muazzam ve mubÂrek olanlara cennet nîmeti olan bereketli, muazzez ve kemÂl derecede muhterem rahmet comertliğinin kaynağının varlığından ve meleklere has olgunlukların toplanma yerinden (Hazret-i Peygamber ’den ve Medîne ’den) ayrı duşen o guzelim saÂdet elbiselerine (Hırka-i SaÂdet ’e) bekcilik lutfetti…
İnşÃ‚allÂh, bu lutfun devÂmı olarak «Mal ve evlÂdın hicbir fayda sağlamayacağı…» (eş-ŞuarÂ, 88) mukÂfÂt ve cez gununde, yuce şefaatinize mazhar olurum. Naîm Cenneti ’ne ilk girenler ile size kavuşmak icin gece ve gunduz yalvarıp du etmekte olan ummetinizden, işte bu suclu, Âsî ve butun kazancı isyan olan Mahmud Han oğlu Abdulazîz Han GÂzî ’nin, peygamberlik şÃ‚nı Efendimiz huzûrunda hesap olunacağını ve (işlediği her turlu) suc ve isyÂnı ikrÂr ve îtirÂf ediciyim. (Bu hakîkati ifÂde ve şefaatinizi istirhÂm icin y ResûlallÂh) o merhamet dağıtan kapınıza keder dolu şu arzuhÂli takdîme cur ’et ettim.
Butun gunahlarıma estağfirullÂh! Tekrar tekrar estağfirullÂh!..
AmÂn, el-amÂn y ResûlallÂh! Mahrum gonderme!..
Ey FÂtımÂtu ’z-Zehr -radıyallÂhu anhÂ- ’nın babası! SalÂt u selÂm Sen ’in uzerine olsun!
Ey Hasan ve Huseyin ’in dedesi! Sana salÂt u selÂm olsun!
Ey oncekilerin de sonrakilerin de Efendisi! SalÂt u selÂm olsun Sana!..”
Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Faziletler Medeniyeti 1, Erkam Yayınları
SULTAN ABDULAZİZ KİMDİR?
https://www.islamveihsan.com/sultan-abdulaziz-han-kimdir.html
İslam ve İhsan