Allah'ın yardımı ile Hz. Musa'nın hakkı soylemesine engel olamayan Firavun'un diğer İslam duşmanlarınında yaptığı gibi Hz. Musa'ya yaptığı karalama cabası ve yalanları...Hazret-i Mûs ’nın mûcizeleri karşısında acze duşen ve halkının tevhîd dînine gireceğinden korkan Firavun, Nil ’in kenarında bir otağ kurmuştu. İki sene muddetle gelip gecenlere:
“–Mûs ’ya inanmayın!” diyor ve:
“–Taptığınız ilÂhlarla beraber ben de sizin Rabbinizim!” diyordu.
“Firavun kavmine seslendi ve şoyle dedi:
«–Ey kavmim! Mısır mulku ve altımdan akıp giden şu ırmaklar benim değil mi? HÂl gormuyor musunuz?
Yoksa ben, zayıf ve neredeyse soz anlatamayacak durumda bulunan şu adamdan daha hayırlı değil miyim?” (ez-Zuhruf, 51-52)
Firavun, kendisinin saltanat, kudret, servet ve ihtişÃ‚mını ortaya koymak istiyor, buna mukÂbil Mûs -aleyhisselÂm- ’ın dilinde tutukluk bulunan fakir ve zayıf bir kimse olduğunu soyluyordu:
“O ’na altın bilezikler verilmeli veya yanında O ’na yardımcı melekler gelmeli değil miydi?” (ez-Zuhruf, 53) diyerek, boyle birinin peygamber olamayacağını iddi ediyordu.
İşte boylece:
“Firavun kavmini aldattı; onlar da kendisine boyun eğdiler. Onlar fÂsık bir kavimdir.” (ez-Zuhruf, 54)
Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Nebiler Silsilesi-2, Erkam Yayınları
İslam ve İhsan