2023-2024 Eğitim-Oğretim Yılı başlamak uzere. Hal boyle olunca hem veliler hem de oğrenciler, kendilerini nelerin beklediğini merak ediyorlar. Konunun bir numaralı muhatabı olan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise bugun konuyla ilgili acıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'na konuşan Bakan Tekin, dikkat ceken değerlendirmeler yaptı.
Gundemi takip ediyorsanız, birkac gundur okullarda telefon kullanımı ile ilgili haberler gectiğini gormuşsunuzdur. Millî Eğitim Bakanı, bu tartışmalara son noktayı koyan acıklamalar yaptı. Bakan Tekin, oğrencilerin de oğretmenlerin de sınıflara telefonla giremeyeceklerini soyledi. Yusuf Tekin'e gore oğretmenlerin sınıflara telefonlarla girmeyecek olmalarının nedeni, kotu ornek olmamak.
Sınıfta kalma konusunda ısrarcı
Eğitim oğretimle ilgili bir suredir konuşulan hususlardan bir tanesi de bu yıl sınıf tekrarının ve devam zorunluluğunun geri gelecek olması. Bakan Tekin, bu konuda ısrarcı olduklarını belirtti. Bakan Tekin'in sınıf tekrarı ve devamlılıkla ilgili acıklaması şoyleydi:
Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim oğretim surecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu duşunuyoruz. Yonetmeliğimiz yayın surecinde. Ozel okullarda zorunlu kayıt ucreti yok!
Bakan Tekin'in velileri ilgilendiren acıklamalarından biri de kayıt ucretleriyle ilgiliydi. Millî Eğitim Bakanı, mevcut yasalara gore ozel okullarda bağış zorunluluğu veya kayıt ucreti gibi bir uygulama soz konusu değil. Vatandaşların buna dikkat etmeleri gerektiğini soyleyen Tekin, olası zorlamalara karşı hareket edileceğini soyledi. Ozel okullarla goruştukleri bir diğer konunun servis ve yemek ucretleri olduğunu aktaran Yusuf Tekin, kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapılmaması konusunda garanti aldıklarını soyledi.
Yusuf Tekin'in tum acıklamalarını aşağıdan izleyebilirsiniz: Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma