Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım, “Gunumuzde şeriatı (İslam hukuku) uygulamak mumkun mudur?” sorusunu cevaplıyor.
ŞERİAT NEDİR?Şeriat, İslam ’ın getirdiği hukumlerin genel adıdır. Devlet yonetimi de bunun icine girmektedir. Şeriat; Din, Allah ’ın emri, İlÂhî emir ve yasaklar gibi manalara geliyor.
Cenab-ı Allah bizlere uymamız icin bir din gondermiş, bu dini bizlere ornek olarak yaşantısıyla tatbiki olarak beyan etmek uzere bir peygamber gondermiş ve bir kitap gondermiş. Nihayetinde şeriat dediğiniz, Allah ’ın dini. Şimdi Allah dinini tamamlanmak uzere gondermiş. Kuranını uyulmak uzere, peygamberini tabi olunsun diye gondermiş. Bizler Allah ’ın dinine tabii olmaktan, gonderdiği peygamberin izinden gitmekten başka ne yapabiliriz?
Zariyat Suresi 56. ayette: “Ben cinleri ve insanları ancak beni tanıyıp bana kulluk etsinler diye yarattım.” Buyuruyor. Bizim yaratılışımız ibadet amaclı bir yaratılıştır. Allah bizi kendisine kul olarak yaratmıştır. Binaenaleyh bu kulluğu bize dini uzerinden beyan ediyor. Yani Allah ’a nasıl kulluk yapacağız?
Not: Yazının devamını videodan takip edebilirsiniz...
ŞERİAT SİSTEMİNİN OLMADIĞI YERLERDE HUKUKCU OLUNUR MU?
İslam ve İhsan