Arkadaşlar Turk Telekom beni kandırıp dolandırdı. Yaşattıkları rezilliklerin sayısı belli değil. Orneğin internetimi bağlattıktan sonra milyon tane sorun cıktı ve kullanamadan, ikinci gun iptalini istedim. Sadece telefon uzerinden, hicbir yazılı sozleşme duzenlemeden adıma actıkları internet hizmetini iptal etmek icin 500 TL civarı bir cayma bedeli talep ettiler. Ben de Tuketici Hakları, BTK gibi yerlere şikayetimi ileterek, iptal dilekcesi doldurup TT mudurluğune gonderdim. 13 Kasım'da TT Mudurluğunden beni arayıp iptal işlemi icin aradıklarını yardımcı olacaklarını soylediler. Telefondaki Bayan: Daha 1 ay olmuş hic kullanmamışsınız, boşuna para vermeyin ben size yardımcı olayım dedi. Benimde istediğim buydu tamam dedim. Sonra bayiye gidip iptal icin imza falan atmamı istedi, ben de guvenmediğim icin: imza vermek istemiyorum, nasıl actıysanız oyle iptal edin dedim. O halde yarın oğleden sonra muşteri hizmetlerini arayıp iptali gercekleştirebilirsiniz, sizin icin dilekce oluşturuyorum onaylıyor musunuz ? dedi. Bende onayladım ne gerekiyorsa yapın dedim. Ertesi gun aradığımda oyle bir dilekcenin olmadığını ve sadece on başvuru alabildiklerini soylediler. Bende bunun uzerine heryere şikayet ettim. Şikayetime verdikleri cevapta, 13 Kasım'da TT mudurluğunden aradıkları gun aslında yururlukte olan iptal işlemini iptal edip, internet hizmetini tekrar aktif etmişler. Yani resmen beni kandırıp dolandırdılar. Bende bunun uzerine tekrardan şikayetler yazıp o bayanın beni kandırdığını yazdım, verdikleri cevap ise bu:
"13.11.2017 tarihinde yapılan goruşme kaydınız incelenmiş olup size yardımcı olan muşteri temsilcimizin kalite ve hizmet anlayışımıza uygun nitelikte hizmet vermediği , hattınızın kullanıma acıldığı anlaşılmıştır. Yaşanan olumsuzluktan dolayı uzuntu duyduğumuzu ve konuyla ilgili gerekli aksiyonların alındığını bildirmek isteriz."
Hatalarını kabul etmelerine rağmen, telafi etmek yerine, kullanmadığım internetin faturalarını ve cayma bedelini odemek zorunda olduğumu belirtmişler. Ayrıca ozellikle 12 aylık yaptığım ve hicbir şey talep etmediğim taahhutu değiştirip, 24 ay yapmışlar. Ustune modem ve guvenlik programı eklemişler. Taahhutte kafalarına gore oynama yapmışlar. Ben bunların hicbirini talep etmedim. En alta da iptal işlemi icin bu yolları yazmışlar.
• Cağrı Merkezi (On Başvuru alınır. Yazılı başvuru yapılması gereklidir)
• Yuz yuze kanallar (Turk Telekom Ofis ve Bayiler)
• Faks (0 312 306 07 16) (Kimlik fotokopisi - imzalı dilekce ile faks gonderilir)
Ancak: Abonelik Sozleşmeleri Yonetmeliği, "MADDE 23" Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sozleşmesinin feshi icin sozleşmenin tesis edilmesini sağlayan yontemden daha ağır koşullar iceren veya tuketicinin sozleşmeyi feshetmesini zorlaştıran bir yontem belirleyemez.
Bu maddeye gore, sadece telefon uzerinden actıkları internet hizmetini aynı şekilde iptal etmek zorundalar. Abonelik Sozleşmeleri Yonetmeliği ve Elektronik Haberleşme Kanunu'nun pek cok maddesini yerine getirmeyip, cayma bedelini alabilmek icin beni imza atmaya zorluyorlar. Aradığımda muşteri hizmetleri hic yardımcı olmuyor. Diksiyonu duzgun olan herkesi almışlar, hicbir işlem yapamıyorlar. Kullanmadığım internetin faturaları gelmeye devam ediyor. Bu yazdıklarım yaşadığım rezilliklerden sadece bir kac tanesidir. Turk Telekom beni acıkca dolandırıyor. Siz de bu tuzağa duşmeyin. 2 aydır uğraşıyorum hickimse yardımcı olmuyor. Manevi olarak cok buyuk zarara uğrattılar, işi gucu bıraktım bunlarla uğraşıyorum. BTK'ya 5 şikayet gonderdim ancak hic bir sonuc alamadım. Bana bir yol gosterir misiniz ?
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Turk Telekom beni kandırıp dolandırdı. Gozunuzu seveyim el atın