Tum İlahiyat Fakulteleri ve Yuksek İslam Enstituleri Derneği (TİYEMDER) ve Aziz Mahmud Hudayi Vakfı tarafından duzenlenen ve binlerce kişiyi Kur ’Ân ’la tanıştıran “3 Gunde Kur ’Ân-ı Kerim Oğretimi” programı bu Ramazan da 7 ’den 70 ’e herkese Kur ’Ân-ı Kerim ’i oğretmeye devam ediyor.
17 Haziran'da başlayan ve ilk meyvelerini vererek eğitimlerine Camlıca Cilehane Camii imam-hatibi Ferruh Erel Hocanın onculuğunde devam eden "3 Gunde Kur'Ân-ı Kerim Oğretimi"ne katılan kursiyerlerle bir araya geldik.
UC GUNDE KUR'ÂN'I OKUMAYA BAŞLADIK
Coğunluğunu orta ve uzeri yaş grubun oluşturduğu katılımcılardan Remzi Kurtca (48), gayet memnun olduğunu dile getirerek, uc gunde Kur ’Ân ’ı okumaya başladıklarını soyledi. "Tabi Kur ’Ân ’ı oğrenmeye hayatımız yetmez. Ancak harfleri tanıyacak ve Kur ’Ân ’ı okuyacak kadar bilgiyi ve ozguveni kendimizde bulduk. Elhamdulillah, hocalarımız da donanımlı ve programlarda katkıları cok buyuk. Bizlere bu imkÂnı sunanlara burada hizmet edenlere cok teşekkur ederiz."
[caption id="attachment_34489" align="aligncenter" width="702"] 7'den 70'e geniş bir katılımın var olduğunu gozleliyoruz.[/caption]
İBADETLERİMİZDEN ZEVK ALMAYA BAŞLADIK
Kur'Ân'ı oğrenmeyi surekli ertelediklerini ve bunun pişmanlıklarını yaşadıklarını soyleyen Recep Sağlam (50), "Hayatımızın her anında Kur ’Ân ’ı okuyamamanın eksikliğini hissettik. Camilere gittiğimizde cemaat Kur ’Ân ile meşgul olurken biz bir tarafta oylesine oturuyorduk. Buyuk bir istek ve arzu olurdu icimizde. Şimdi elhamdulillah bu program sayesinde artık Kur ’Ân ’ı okur hÂle geldik. Eve daha bir hevesli gidiyorsunuz ve tekrar tekrar okumak istiyorsunuz. İnşaallah daha da geliştireceğiz." dedi.
https://www.islamveihsan.com/3-gunde-kuran-ogrenmek-ister-misin.html
Universite ve iş hayatının ardından dunya hayatının kendilerini iyice sarmaladığı dile getiren Zeki Varol (43) ise 3 gunde Kur'Ân-ı Kerim oğretmenin iddialı bir soylem olduğunu soyledi. 11 yaşından bu yana surekli Kur'Ân'ı oğrenmeyi ve okumayı ertelediklerini de itiraf eden Varol, hocaların sayesinde bunun mumkun olduğunu ve 30 yıl sonra Kur'Ân'ı okumanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
KUR'ÂN'I OKUYAMAMANIN EKSİKLİĞİNİ HER ZAMAN HİSSETTİK
3 Gunde Kur'Ân-ı Kerim Oğretimi programından nasıl haberdar olduğunu sorduğumuz da ise "Ben her şeyin bir nasip ve kısmetle olduğuna inanırım" diyerek soze başlayan Zeki Varol: " Yaklaşık 2-2 bucuk ay once işimden ayrıldım. Uskudar ’daki Aziz Mahmud Hudayi Hazretlerinin turbesini ara ara ziyaret ederiz. Yine oyle bir ziyaret esnasında '3 gunde Kur ’Ân-ı Kerim oğrenme' programından haberimiz oldu. Ve artık bunun vaktinin geldiğini anlamış olduk" dedi: "Gecen sene umreye gittim. Medine-i Munevvere ’de, KÂbe-i Muazzama ’da herkes elinde Kur ’Ân ile meşgul oluyor. Orada cok buyuk bir eksiklik hissettim. Bu programa sebep olandan da gercekleştirenden de Allah razı olsun."
İbrahim Tunc tarafından hazırlanan elifba cuzunun de oğrenme acısından cok yararlı olduğunu belirten kursiyerler, cuzun hem bir ilahiyatcı hem de bir muhendis gozuyle tasarlandığını ve dikkat cekici olduğunu vurguladılar.
İNSANLARDA "KUR'ÂN-I KERİM'İ OĞRENEMEYECEĞİM" KORKUSU VAR!
Orta yaş grubuna dahil olan kişilerin buyuk bir oz guven kaybı yaşadığını belirten Remzi Kurtca, hic kimsenin Kur'Ân-ı Kerim oğrenmek hususunda umitsiz olmamasını tavsiye ederek “'Ben bu Kur ’Ân-ı Kerim ’i oğrenemem' diye duşunmesinler. Biz de yaşımız gereği biliyoruz ki insanlarda bu korku var. Belli bir yaştan sonra oğrenemeyeceklerini duşunuyorlar. Aynı şeyleri ben kendi adıma da duşunuyordum. Ama bu programa katıldıktan sonra artık herkesin bunu başarabileceğine inanıyorum. Ama oncelikle “ben bunu oğreneceğim” dememiz lazım. İsteyip de oğrenemeyecek kimse yoktur diye duşunuyorum." acıklamasında bulundu.
Not: Programa katılamayanlar icin İbrahim Tunc'un hazırlamış olduğu Elif-Ba'ya ulaşmak icin tıklayın!
11 TEMMUZ ’DA SONA ERECEK
17 Haziran‘da başlayan “3 Gunde Kur ’Ân-ı Kerim Oğretimi” programı, 11 Temmuz 2015‘e kadar devam edecek. Programa katılmak icin kayıt yaptırmanız gerekiyor.
CALIŞANLAR İCİN HAFTA SONLARI PROGRAMLARI YAPILIYOR
Hafta ici calışan yahut musait olmadıkları icin programlara katılamayan kişiler icin hafta sonları da programlar duzenleniyor.
Yer: Cilehane Camii – Kucuk Camlıca / Uskudar
Not: “3 Gunde Kur ’Ân-ı Kerim Oğretimi” programı hem erkek hem de kadınlara yoneliktir.
İrtibat: Omer Faruk Gozcu: 0(535) 310 35 62
3 GUNDE KUR ’ÂN OĞRENMEK İSTER MİSİN?
İslam ve İhsan