Rotterdam İslam Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ahmet Akgunduz ile İslam'ın geleceği hakkında konuştuk. İslam'ın geleceği icin umitvar olduğunu soyleyen Akgunduz, bu asırda İslam'ın dunyaya galibane hukmedeceğini belirtti. İslam Birliği Cumhuriyeti'nin kurulacağına inandığını soyleyen Akgunduz, Avrupa'nın da %60'ının Musluman olacağı yonundeki tespitlerin doğruluğuna inandığını soyledi.
Roportaj: Furkan Hasdemir - Abdullah Guner
Siz her konferansınızın sonunda Said Nursi'nin sozu olan "şu istikbÂl inkîlabatı icerisinde en yuksek ve gur seda İslÂm'ın sedası olacaktır" cumlesi ile bitiriyorsunuz. Bu konuda "Can'dan Minare'ye Buyuk İtiraf" isimli bir kitabınız da bulunmaktadır. Sizin İslam'ın geleceği hakkındaki duşunceleriniz nelerdir?
İslam ’ın gelecekteki parlama meselesi ile ilgili iki onemli nokta var. Birincisi İslam Âlemi acısından, ikincisi Avrupa acısındandır.
"İSLAM ÂLEMİNDE 3 NUR ARKA ARKAYA ZUHUR EDECEK"
İSLAM ALEMİ ACISINDAN İSLAM'IN GELECEĞİ;
Bedîuzzaman Said Nursi, 1910 yılında Gurcistan ’ın başkenti Tiflis ’te Şeyh San ’an Tepesi ’ne cıkıyor. Orada Rus polisi kendisine “İslam Âlemi parca parca oldu” deyince ona iki onemli nokta soyluyor. Diyor ki;
Şeyh San'an Tepesi
“İslam Âleminde 3 nur arka arkaya inkişaf edecek. Sizde ise arka arkaya 3 karanlık ufuklarınızı kaplayacak. “
Bu 3 nuru Bedîuzzaman sonradan acıklamıştır. Birinci nuru once siyaset dairesinde zannetmiş ve Osmanlı Devleti ’nin yeniden ihya olacağını duşunmuş. Bu sebeple kısmen siyasete girmiş ve siyasi meseleler konuşmuş. Daha sonra hata yaptığını soyluyor. Ve bu nurdan kastın iman ve Kur'an hakikatlerinin dunyaya neşri olduğunu belirtiyor. Bugun bircok İslami cemaat Kur'an hakikatlerini dunyaya neşrediyor. İman ve Kur ’an hakikatlerinin 52 dilde tebliğ edilmesine vesile olan Risale-i Nur Kulliyatı da bu noktada ehemmiyetli bir vazife goruyor.
Bedîuzzaman Hazretleri ’nin o donem henuz Osmanlı dışında tam bağımsız bir devlet yokken acıkladığı ikinci nur ise şu şekilde; "40-50 sene sonra 40-50 tane bağımsız İslam devleti oluşacak."
Ve bu konuda bazı ornekler veriyor; Endonezya, Hollanda somurgesi altında olduğu sırada Endonezya icin, “şu anda burada 50 milyon Musluman var ve burası bağımsız bir devlet olacak” diyor. “Hindistan ’da 100 milyon Musluman var ve burada da gelecekte Musluman bir devlet doğacak” diyor. Ve bildiğiniz gibi daha sonra orada Hindistan ’dan ayrılan Musluman bir devlet olan Pakistan doğuyor.
KUKLA DEVLETLERDEN BİRLEŞİK İSLAM CUMHURİYETİ'NE
“Yine Arap Âleminde 5-6 tane Musluman devlet doğacak” diyor. Şu anda bir kısmı kukla da olsa 57 tane Musluman devlet vardır. Bu ikinci nur.
Kukla da olsa neden onemli peki?
Cunku asıl onemli olan ucuncu nurdur. Kukla da olsa bu devletler ileride İslam birliğinin oluşumunda onemli rol oynayacak. Bediuzzaman ucuncu nur icin, “Bu 50-60 devletin oluşumu İslam Âleminin buyuk bayramının geleceğini teşkil edecek ve ittihÂd-ı İslam gercekleşecek. İttihÂd-ı İslam ’ın gercekleşmesi ile İslam Âleminde Cemahir-i Muttefika-i İslamiye (Birleşik İslam Cumhuriyetleri) doğacak” diyor. Lakin bu birleşme Amerika gibi değil, Avrupa Birliği gibi. Ben bunu bekliyorum. Onun icin Suriye ’nin bir doğum sancısı olduğuna inanıyorum. Mısır ’ın da o zulumkÂr diktatorden kurtulacağına inanıyorum. Hic endişem yok. Umitliyim…
2083'TE AVRUPA'NIN %60'I MUSLUMAN OLACAK
AVRUPA ACISINDAN İSLAM'IN GELECEĞİ;
Avrupa kısmına gelelim, burada Bedîuzzaman Hazretleri Peygamberimizin; “L tezÂlu tÂifetun min ummetî zÂhirine ale'l-hakkı hatt ye'tiyallahu bi emrihî” (Ummetimden bir taife Allah ’ın emri gelinceye kadar (yani kıyÂmetin kopmasına kadar) hak uzerinde galip olacaktır) [Buhari, 9: 125, 162; Muslim, 1:137] Hadisini cifir ilmi ile hesaplıyor ve hicri 1506 tarihini cıkarıyor. “İslamiyet bu tarihe kadar hep zahir ve gÂlip olacak” diyor. Bu hicri tarih miladi takvimde 2083 yılına denk gelmektedir. Tabi ki gaybı Allah ’tan başkası bilmez. Ne Bediuzzaman bilir ne de başkası. Bu tarih tahminîdir.
Bu bilgiyle ortuşen olcumlenmiş bir tespit var; 3 sene once İslam karşıtı duşuncelerle 77 hayata kıyan Norvecli Behring Breivik, "Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi-2083" adlı 1516 sayfalık bir manifesto yazmış. Ben o manifestonun hepsini okudum.
Breivik yaptığı araştırmalar neticesinde hazırladığı bu manifestoda diyor ki; ”Hristiyanlıkla Muslumanlık arasındaki uyum sağlama iletişimi 1999 ’da sona erecek, 2001 ’de savaş başlayacak, bu savaş 3 merhale olacak.
Birinci merhale 2035. Muslumanlar galip, biz (Hristiyanlar) mağlup olacak. Cunku Avrupa ’nın %30 ’u Musluman olacak.
İkinci merhale 2055. Muslumanlar yine galip, biz mağlubuz. Avrupa ’nın %45 ’i Musluman olacak.
Ucuncu merhale 2083. Yine Muslumanlar galip biz mağlubuz. Ve Avrupa ’nın %60 ’ı Musluman olacak. Ancak 2083 ’te ilk defa biz Hristiyanlar Muslumanları Avrupa ’dan kovmaya başlayacağız.“
Anders Behring Breivik Kimdir?
“Tarihe 2011 Norvec saldırıları olarak gecen 77 kişinin yaşamını yitirdiği 242 kişinin ise yaralandığı teror eylemlerinin faili. Polis Breivik'in saldırıda tek başına hareket ettiğini duşunse de, bir yardım ihtimalini de elden bırakmadı. Bulgulara gore, saldırı gunu internet uzerinden Andrew Berwick adıyla cok kulturluluk karşıtı ve aşırı sağcı ideolojilerini anlatan, Turkcesiyle "Bir Avrupa Bağımsızlık Bildirgesi-2083" başlıklı 1516 sayfalık bir manifesto yayınlamıştı” Anders Behring B, 24 Ağustos 2012 tarihinde yapılan karar duruşmasında 21 yıl hapis cezasına carptırılmıştır.
ABDULHAMİD DEVRİNİ DEĞİL, FATİH DEVRİNİ YAŞAYACAĞIZ
Bunları analiz yaparak mı buluyor?
Tabi ki. Bu bildiriyi inceleyen bir Musluman hayretler icinde kalacaktır. Bunun gibi İslam'ın 21.yuzyıl'da dunya genelinde bir hakimiyet kuracağına yonelik bircok makale ve bilimsel calışma var. Norvec'teki katliamdan sonra Avrupa'da hususan İskandinav ulkelerinde İslam'a olan ilginin arttığını soyleyebilirim. İslam'a karşı yapılan hamleler, İslamiyet'in yayılmasına vesile oluyor. Bunun icin ben cok umitliyim. Tayyip Bey ’e 1 ay onceki goruşmemizde de bahsettim; "Turkiye ’nin istikbali parlaktır. Siz istikamet ve ihlastan ayrılmayın. Bu yaklaşan İslam mevsiminin bereketinden sizde istifade edin” dedim.
Hocam İbn-i Haldun ’un bir sozu var; “suyun suya benzediği gibi hal maziye benzer”. Bu tespitleri ve son donemde yaşanan olayları duşunduğumuz zaman, burada halin maziye benzeyeceği tarih Abdulhamid donemi değil Fatih Sultan Mehmet donemidir diyebilir miyiz?
Kesinlikle katılıyorum. Aynı kanaatteyim.
AHMET AKGUNDUZ KİMDİR?
Ahmet Akgunduz (d. 1955, Malkaya, Cunguş), Rotterdam İslam Universitesi rektoru, Osmanlı Araştırmaları Vakfı mutevelli heyeti başkanı. İlkokulu koyde tamamladıktan sonra, Gaziantep İmam-Hatip Lisesi ’ni ve Gaziantep Lisesi fen bolumunu bitirdi. 1980 yılında Erzurum Universitesi İslami İlimler Fakultesi ’nden, 1982 yılında İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesi ’nden mezun oldu. Dicle Universitesi Hukuk Fakultesi ’ne Hukuk Tarihi Araştırma Gorevlisi olarak giren Akgunduz, 1983 senesinde Mastırını ve 1986 senesinde de “İslam Hukukunda ve Osmanlı Tatbikatında Vakıf Muessesesi” adlı teziyle doktorasını tamamladı.
1987 senesinin Kasım ayında hukuk docenti olan Akgunduz, aynı yıl Konya Selcuk Universitesi Hukuk Fakultesi ’ne “Hukuk Tarihi ve İslam Hukuku Docenti” olarak tayin edildi. 1986-1991 yılları arasında Başbakanlık Osmanlı Arşivi ’nde Uzman Muşavir ve Devlet Arşivleri Danışma Kurulu uyeliği sıfatlarıyla araştırmalarda bulunan Akgunduz, 1993 Eylul ’unde Dumlupınar Universitesi ’ne Hukuk Profesoru olarak atandı. Ekim 1993 ’de aynı universiteye bağlı Bilecik İktisadi ve İdari bilimler Fakultesi ’ne Dekan olarak tayin olunan Akgunduz, aynı zamanda Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mutevelli Heyet Başkanıdır.
1997-1998 ders yılında Princeton Universitesi ’nde misafir profesor olarak araştırmalarda bulundu. Arapca, Hollandaca (Flemenkce), İngilizce ve Farsca bilen Akgunduz, evli ve iki cocuk babasıdır.
İslam ve İhsan