Arkadaşlar ne olacak bu internet dun akşam işlerimdeki bilgisayarımı acık bırakmıştım,sabah geldiğimde ne goreyim Abd kaynaklı bir yerden bilgisayarıma
girmeye calışmışlar Kaspersky Anti Hacker adamın ipsine kadar yazmış ne olacak bu internetin hali, işyerindeki linux sunucu var dun bakıma almıştım
yani kapalı idi bilgisayar internete direk bağlıidi acaba Linux tamamenmi gecsemdiyorum artık

ADSL kesintisinin sebebi virus
Ulaşıtırma Bakanı Binali Yıldırım gectiğimiz gunlerde yaşanan ve gun boyu suren internet kesintisinin sebebini acıkladı. ADSL sistemi virus cokertmiş.
25 Aralık 2004 21:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son gunlerde ADSL hatlarında meydana gelen kesilmelerin buyuk caplı bir dış virus atağı sonucu oluştuğunu acıkladı.

Marmaris'te yeni yapılan PTT binasının acılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, ADSL hatlarındaki sorunla ilgili bir soruya, "Son gunlerde ADSL internet sağlayıcı hatlarda meydana gelen sorun giderildi.

Teknoloji gelişirken bu tur sorunların zaman zaman yaşanması normal. Siberatak diye bir şey var, dış bağlantımıza yonelik cok buyuk caplı bir dış virus atağı olmuştur. Dunyanın her tarafında herkes bununla mucadele ediyor. Arkadaşlar buna mudahale etti ve duzeltti" diye konuştu.

Konuyla ilgili Serbest Telekominikasyon İşletmeleri Derneği Başkanı Yusuf Ata Arıak'ın "Eğer bir ulkede bir konuda tekel varsa işimiz zor. Serbest rekabet tum koşullarıyla Telekom'a da getirilmelidir" şeklindeki acıklamalarını da değerlendiren Bakan Yıldırım, "Herhalde o arkadaşın haberi yok. Telekom'da tekel kalktı. En once de internette kalktı 110 tane internet sağlayıcı var Turkiye'de. ADSL de serbest, hicbir tekel yok. 40 tane lisans alan firma var bir tanesi fiilen hizmete başladı. Diğer lisans alan firmalar da en kısa surede başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak www.haber7.com