Yeni Turk Lirası Guncellemesi
Microsoft Turkiye, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren başlayacak olan “Yeni Turk Lirası” uygulaması nedeniyle, Microsoft işletim sistemlerinde Yeni Turk Lirası’nı tanımlamak amacı ile bir guncelleme programı oluşturdu. Internet’ten ucretsiz olarak indirilebilen bu guncelleme programı, Windows 95, Windows 98, Windows NT4, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server işletim sistemlerinin TL ve YTL’yi kullanabilmelerine olanak sağlıyor.
Yeni Turk Lirası uygulaması her seviyedeki bilgisayar kullanıcılarının hayatını etkileyecektir. Bu yuzden yazılım firmalarının urunlerini bu yeni duruma uyumlu hale getirmeleri son derece onemlidir. Uygulamaya gore 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren YTL ve TL bir arada kullanılacak ve 1 yıl sonunda, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren sadece yeni para birimi ile calışılıyor olacak.
Windows platformunda calışmakta olan bircok uygulama para birimi bilgilerini işletim sisteminden almaktadır. Bu nedenle hem kullanıcı bilgisayarlarında hem de ana bilgisayarlarda bu yeni para biriminin tanımlanması gerekmektedir. Microsoft işletim sistemlerinde Yeni Turk Lirası’nı tanımlamak amacı ile bu guncellemeyi oluşturmuştur. Guncelleme sadece Bolgesel Ayarlarda (Regional Settings / Regional and Language Options) Turkce secili işletim sistemleri icin gecerli olacaktır.
Bu surecte Microsoft’un sağladığı guncelleme dışında, yazılım firmalarının ve şirketlerin dikkat etmesi ve hazırlanması gereken onemli noktalar bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı’nın verdiği bilgiler ışığında yazılımları Yeni Turk Lirası’na uyumu konusunda test etmek ve gerekli guncellemeleri yapmak gerekmektedir.
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- (YTL) Para Birimi Simgesi Donuşturucusu