Arkadaşlar merhaba.
Msi GTX 960 ekran kartı kullanıyorum. Kartı yeni test etmeye başladım. Birtakım sorunlar yaşadım. Bunları size anlatmak ve yorumunuzu almak istiyorum.

Sistemim:
intel 4460
8GB RAM
MSI Gtx 960
AOC 18.5" E970SWN (Full HD Değil) Vga giriş ve cevirici ile DVI girişine takılı.

Sistemi yeni cıkan Metal Gear Solid 5 Phantom Pain oyununda test ettim.
Oyun FPS değerleri bu sitede mevcut:
Metal Gear Solid V Notebook Benchmarks

Oyunu Steam'den cekip direk oynadığımda bana aşağıdaki ayarları yapılandırdı ve sorunsuz oynadım. Afterburner programında FPS bilgisini acınca 60 FPS gozuktu. Oyun ici ayarlarım:

Sonra ben Geforce Experience ile oyunu optimize ettim.

Bu ayarlar uygun goruldu.

Yaşadığım sorunlar:

1) Optimize sonrası Afterburner oyunda 60 fps gosterse de oyunda kasılmalar, ufak bazı karelerde atlamalar olduğunu gordum. Bunun sebebi ne olabilir? FPS bilgi ekranı 59.9'u gosteriyordu. Acaba monitorum 1366x768 olduğundan kaynaklı bir sorun olabilir mi?
Normalde benim bildiğim ayar yukseltince fps duşer ama oyunda bu tarz kasma gibi sorun olmaması gerekir. Birde bu kare atlamaları bazı ani hareketlerde yaşanan kasılmalar olduğunda fps bilgisinde bir duşuş gormedim hep 60'tı. Geforce Experience'nin oyunu optimize etmesi ve bu sorunu yaşamam beni şaşırttı.
Yarın Full HD bir ekran aldığımda daha cok sorun yaşarım endişesine kapıldım.
Acaba ekran kartımda bir sorun mu var?
Sizce sebebi nedir?

2) Ekranımda şoyle bir sorun var.

Bu resimde gri camda beyaz bir goruntu dalgasının gectiğini net goruyorum. Sanki beyaz bir şerit bulut gibi ekranın en altından en ustune geciyor sonra tekrar en alttan yukarı doğru başlıyor. Sanırım bu monitorun kalitesizliğinden kaynaklanıyor pek bilgim yok. Bunu da merak ettim.

Şimdiden yorumlar icin cok teşekkur ederim.