Ryzen 5 2600X CPU ve B450-A Pro anakarta sahiptim ve Ryzen 5 5600 satın aldım Teknobiyotik'den. Anakart uyumluluk sayfasında işlemcinin yanında sondan bir onceki BIOS Update'nin linki vardı ben direk son BIOS Update'yi yaptım. Neyse ondan sonra kurulumları falan yaptım da şu an sistem acılmıyor. Ama bootlamamanın yanında kasanın fanları ve fan LED'leri de veya acma kapama duşmesinin yanındaki ışık da yanmıyor. Yanan tek ışık acma kapama duşmesinin olduğu panelde ufacık kare şeklinde bir ışık var o yanıyor onun dışında hicbir şey yanmıyor. Anakartı sokup takmamız gerekti falan da kabloların fotoğrafını cekmiştim tıpatıp aynı şekilde taktım. Anakartta JFP1 yazan bir suru girişin olduğu bir yer var oraya giden kabloların uzerinde LED Power falan yazıyor onları hangi girişe taktığımız fark etmiyor herhalde cunku rastgele taktım. Fanlar falan bile calışmıyorsa sorunun işlemci olma ihtimali var mı? Eğer varsa eski işlemciyi tekrar takip deneyeceğim yarın. Internette hicbir yaşam belirtisi yoksa anakartta sıkıntı vardır diye okudum ama emin olamadım. BIOS pilini de cıkarıp taktım.
Edit: O ışık da yanmıyormuş. Kasada hicbir ışık yanmiyor