Herkese iyi gunler.
Birkac gun once Vatan Bilgisayar Bursa şubesinden AMD R7 260X isimli ekran kartını aldım. Kartı bilgisayarıma montajını yapıp kullanmaya başladıktan sonra birkac problemle karşılaştım.
Program, oyun vs yuklerken PC donuyor arka planda calışıyor fakat ekrana gelen goruntu kararıyor siyah ekranla baş başa kalıyorum. Aşırı derece bilgisayar yavaşladı. Windows pencereleri suruklerken bile kasıyor. Oyun oynarken sorun yok istersem 10 saat oyun oynayayım en son ayarlarda kasma donma problemi yok fakat oyun yukleme ekranlarında donuyor. Cıkış yaparken de donuyor ve mecburen PC'yi resetliyorum. Gelelim sorunu cozmek icin denediğim yollara:
Format attım ekran kartı olsun bilgisayardaki tum bileşenlerin driverlarını guncelledim. İşe yaramadı. Sistem ozelliklerim.
İşlemci: İntel i5 2400 3.10 GHz Anakart: Pegatron ipsxb-H61 RAM: Kingston 1333 2x2 toplam 4 GB Ekran kartı: Sapphire R7 260X Power Supply: Foem 400 watt
Sorunu araştırıp guc kaynaklı problem olup guc kaynağı yukseltmem gerektiğini oğrendim. Fakat 1 yıl once de aynı sisteme aynı ekran kartını aldığımda bu tarz bir sorun yaşamamıştım.
Goruşlerinizi paylaşırsanız cok memnun olurum. Teşekkurler. İyi gunler.