Merhaba arkadaşlar vatan bilgisayardan bir toplama kasa aldım. İlk once eve gittim taktım Windows'u kuracaktım fakat mavi ekran hatası aldım RAM'i cıkardım taktım sata kablolarını cıkardım taktım duzeldi. Daha sonra reset attığımda dıt dıt dıt diye sesler verdi. Guc bela Windows'u kurdum suruculeri kurdum ama ekranda cizgiler oluştu, videolarda kararma ve ekranda no signal yazıp goruntu gelmemesi gibi sorunlar oldu. Ben de vatan bilgisayara gittim HDD'yi değiştirdiler. Daha sonra tekrar gitti cunku sorun duzelmedi. Bu sefer ekran kartını değiştirdiler tabi servis sureci falan baya sıkıldım. Artık bilgisayardan nefret ettim. Şu anda aynı sorunlar devam etmekte. Nasıl cozeceğim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Ekranda cizgiler oluşması (sanırım atlama cizgileri)
2. Videolarda kararma oluşması
3. Bazen "No Signal" yazıp bilgisayarın calışması ama goruntu olmaması
Sizce bu sorunlar neden olmuştur nasıl cozebilirim?
ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart Asus R7 265 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı AMD FX X8 8300 Soket AM3+ 3.3GHz 16MB Onbellek 95W 32nm İşlemci THERMALTAKE CONTAC16 775/1155/1156&AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modul Ram
Diğer bileşenleri yazmamı isterseniz yazarım.
Şimdiden Teşekkurler.