Merhaba arkadaşlar.
Eski sistem parcalarımı satıp yeni sisteme geciş yaptım fakat bir problem ile karşılaştım. Anlayamadığım icin sizlere danışmak yardımlarınızı almak istedim.
Bundan once 1155 pin İntel i5 3570k kullanıyordum. Anakartımda gigabyte h77 idi. Şimdiki sistemim :
ASUS z170-A
İntel i5 6600 K
ASUS GTX 970 STRİX
8 gb Kingston DDR 4 2133 MHz 1 modul
Cosair 800 Watt gs serisi
2 adet ssd Kingston v200 120 gb
Sistemimi gayet duzgun bir şekilde kurduğumu duşunuyorum. Fakat şu power sv reset kablolarını acaba doğru mu bağladım bilmiyorum. Herneyse ilk olarak pc'yi actım kasanın power duğmesinden acıldı. Ekran daha siyah iken 4 Sn sonra kapanıp kendini tekrar acıyor. Ve acıldığı zaman sol ustte amerikan yazısı cıkıyor. F1'e basın bios flan yazıyor. Hatta raid ile ilgili İngilizce bir şeyler daha yazıyor ama şuan bilmiyorum.
Ben raid 0 yapmak icin baya uğraşmıştım. Ama yapamadım. Cunku raid yapınca İntel rapid teknoloji on konumunda Windows 7 format ekranında flash veya disket Surucusu takın diyor hard disklerin hicbirisini gormuyor. Bunu off konumuna alırsam o zaman goruyor ama raid yapamıyorum. Bende raid yapmadan kurdum sistemi. Sonra f1 den bios a giriyorum. Yeniden başlayınca Windows acılıyor hic sıkıntısız calışıyor ama acarken hep bunu yapmak zorunda mıyım ben bir yerde bir sıkıntı var ama nedir ?
Bundan onceki pc imde boyle bir sıkıntı yoktu. Direk acıyordum. Daha once de kasanın power tuşu takılmalar yapıyordu o zaman bizim mahalleye yakın bir bilgisayarcıya bunu tamir ettirmiştim. Power tuşunun icindeki montaj plastiği kırılmıştı. Onu yapıştırma yontemiyle sabitlediler. Acaba sorun oradan mı kaynaklanıyor? Ama bundan onceki sistemde olsaydı o yapardı diye duşunuyorum veya yine power tuşunda mı kaynaklı bilmiyorum.
Parcalar yeni yani işlemci, anakart, RAM, ekran kartı yeni alındı. Sizce sıkıntı nerede ? Şuan evde olmadığım icin video cekemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.