Merhaba arkadaşlar. Eski bilgisayarımı sattım ve yeni bir sistem topladım. Parcaların tamamını kendim topladım. Kurulumdan sonra bilgisayarı actığımda ışıkları yandığı halde PS2 klavyemin (Microsoft K96) tuşları basmıyordu. Eski eski sistemimdeki SSD de windows kurulu olduğundan format attım. Ve klavye format sonrasında kullanılmaya başladı. Bunun uzerine BIOS guncellemesi yaptım. İşte bundan sonra sorun başladı.
BIOS ayarlarını varsayılana cektim, OC Gene acık değil, Butun anakart yazılımlarını son surumune yukselttim ama bilgisayarda hicbir program kurulu olmadığı halde işlemci ısısı bir turlu duşmuyor. Sabah işe gelmeden once bilgisayarı actım ve tek yaptığım şey BIOS ekranına girmek oldu. İşlemci ısısı 2-3 saniyede bir derece yukseliyor surekli ve 99 dereceye kadar ulaşıyor. Bazen kısa sureliğine 60 - 70 derece arasına iniyor. Sonra yine 99 dereceye cıkıyor.
Masaustune geldiğimde hicbir işlem yapmadığım halde gorev yoneticisinden baktığımda ara sıra işlemci 3,85 GHZ olarak calışıyor. Bir turlu sorunu cozemedim.
Bilgisayar bileşenleri:
İntel i5 4690
Dark Aqua Force w120 sıvı soğutma
MSI H97 Gaming 3
Kingston HyperX Beast DDR3 1600 MHZ (2 x 4) 8 GB
Kingston V300 240 GB SSD
Seagate 500 GB HDD
High Power 750W 80+ Gold Moduler PSU
Sistemde şu anda harici ekran kartı yok. Anakart uzerindeki DVI cıkıştan goruntu alıyorum. 22" HP monitorum var ve 1920 x 180 cozunurlukte kullanıyorum.