Arkadaşlar direk konuya geciyorum. İlk başlarda GTA V oynarken belirli bi sure sonra 30-40 dakka icinde yuksek ayarlarda 35-40 FPS'de rahatlıkla oynuyordum fakat ekran kartı ısınıyordu. Daha sonra bi yenileme yaptım ısınma sorunu icin işlemci fanını daha iyi bir fanla değiştirip hem ekran kartının hem işlemcinin termal macununu yeniledim ve kasaya 1 fan daha ekledim. Bu seferde 1 saat gibi bi sure sonra kapanıyordu ama baktığımda sıcaklık değerleri 90 derecenin altındaydı ve 90 dereceyi gectiğim zaman kapatıyordu. Daha sonra 1 saatlik sure git gide azaldı. Bende daha az zorlamak icin ayarları kıstım fakat bi fark olmadı. Sonra PC'ye format attım ve guncel driverlar kurdum. COD Ghost kurdum ilk olarak ve yuksek ayarlarda 60-80 arası bi SPF değeri olmasına rağmen kısa bi sure sonra ekran kararıyor ve ekran kartının fanı cok hızlı calışıyordu. PC'ye reset acınca tekrar eskisi gibi calışmaya devam ediyordu. Bende Aida64 yardımıyla sıcaklık değerlerini kontrol ederek test ettim ve sıcaklık değerler 83'den yukarı cıkmadı. Ama buna rağmen kısa sure icinde ekran kararıyor ve fanları yuksek devirde calışıyordu. Farklı oyunlarda denemek amacıyla ETS2 kurdum. En yuksek ayarlarda kasmadan oynayabiliyordum +30 FPS ile fakat kısa sure icerisinde aynı sorunla karşılaşıyordum. WİN10 cıkmasıyla birlikte guncellemelerimi yaptım ve WİN10'a gectim ve ekran kartı driverinı guncelledim. Ve ETS 2 ye girip ayarlar menusunu actığımda yine aynı sorunla karşılaştım. Ve bircok oyunla test ettim hepsinde aynı sorun var. Donanımsal bir sorun olduğunu duşunuyorum.
Sistemim :
Asus P8H61 M-LX
İntel Core İ3 3200
6GB RAM
500gb HDD
AMD Radeon HD 5870
Vento Dahili 400w PSU'lu kasa
- Ben sorunun PSU dan kaynaklı olduğunu duşunuyorum.