RAM Kingston Fury Beast 16 GB (2x8) 3200 MHz CL16 SSD veya HDD modeli Samsung EVO 970 Plus Ekran kartı XFX Speedster Merc 319 Radeon RX6750 XT Black Anakart MSI B450 Gaming Plus Max İşlemci AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba...
Yaklaşık 2 hafta once yeni bir sistem topladım (SSD'ler ve Anakart haric). Call of Duty Black Ops Cold War ve Vanguard oynarken belli bir sureden sonra goruntu aniden gidiyor ve "surucu cıkartıldı" sesi geliyor (Bu arada bilgisayar kapanmadı halen calışmaya devam ediyor, sadece goruntu yok). Bilgisayarı kapatıp tekrar actıktan sonra Aygıt Yoneticisi'den surucunun otomatik devre dışı kaldığını gordum, tekrar aktif ettim fakat "Windows bu aygıtın gerektirdiği suruculeri yukleyemediğinden bu aygıt calışmıyor (kod31)" hatası veriyor.
Neyse ekran kartı surucusunu sorunsuz bir şekilde tekrar kurdum, tekrar oyuna girdim, biraz oynadım sonra yine goruntu gitti yine aynı dongu (siyah ekran ardından "surucu cıkartıldı" sesi...) MSI Afterburner'den bu iki oyunda donanımların değerlerini takip ediyorum. Hem işlemcinin hem de ekran kartının sıcaklık değerleri oyun oynarken 60-70 arasında değişiyor. Herhangi bir overclock yapmadım, herhangi bir drop, donma, kilitlenme, hata vs... Hicbir sıkıntı yok. Akıcı bir şekilde oynarken gidiyor goruntu. CS:GO, Valorant, LoL vs. oyunları da denedim, uzun bir sure oynadım, bir sorun yok. Ama bu iki oyunu oynarken aniden goruntu gitme sorununa bir turlu anlam veremedim. Sistem ozelliklerimi aşağıya yazıyorum, benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlarımız varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkurler...
Sistem ozelliklerim:
Power Supply: MSI MAG A650W +80 Bronze
ANAKART: MSI B450 Gaming Plus Max
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 5600X
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB (2x8) 3200 MHz CL16
EKRAN KARTI: XFX Speedster MERC 319 Radeon RX6750 XT Black