Cocuk Evleri'nde bulunan cocuklar 15 Temmuz şehitleri icin başlatılan kampanyaya harclıklarını vererek anlamlı bir bağış yaptı.Van'da ve Sivas'ta Aile ve Sosyal Politikalar Mudurluğu'ne bağlı Cocuk Evleri'nde bakım altında bulunan cocuklar, 15 Temuz şehitleri icin başlatılan kampanyaya harclıklarını vererek anlamlı bir bağış yaptı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler icin başlatılan kampanyaya Van'dan cok onemli bir katkı sunuldu. Van Cocuk Evleri'nde bakım altında bulunan minikler, harclıklarını şehit ailelerine bağışladı. Cocukların gonullu olarak topladığı 385 lirayı yetkililere teslim eden Cocuk Evleri Muduru Nihat Işık, cocukların vatan sevgisi ve yardımlaşma duygularının gelişmesi acısından kampanyaya katılmalarının cok onemli olduğunu belirterek,"Cocuklar, gunlerdir televizyonlarda izledikleri haberlerden etkilenerek harclıklarını bir araya getirerek kampanyaya katıldılar. Bu olay karşısında cok duygulandım. Cocukların vatan sevgisi, konusunda duyarlı olmaları ve yardımlaşma duygularının gelişmesi acısından bunu cok onemsiyorum. İnşallah bu yardım ornek olur" dedi.

SİVAS'TAKİ KIZLAR DA HARCLIKLARINI TOPLADI

Sivas Sevgi Evleri Cocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan cocuklar, Fetullahcı Teror Orgutu'nun (FETO) darbe girişimi sırasında yaralananlara ve şehit olan vatandaşların ailelerine yonelik başlatılan kampanyaya, cep harclıklarıyla destek oldu.

Kaynak: Haber 7
İslam ve İhsan