Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 15 bin sozleşmeli oğretmen alımında KPSS Oğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektirmeyen alanlar icin on başvurular 11 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 15 bin sozleşmeli oğretmen alımında KPSS Oğretmenlik Alan Bilgisi Testi (OABT) gerektirmeyen alanlar icin on başvurular başladı.

MEB'e bağlı orgun ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla 15 bin sozleşmeli oğretmen alımında OABT gerektirmeyen alanlar icin adaylardan on başvurular, 11 Ağustos'a kadar alınacak.

İlan edilen kadrolar icin 2016-KPSS10 ve KPSS121 puan turlerinden 50 ve uzeri taban puana sahip adaylar, sozlu sınav icin "http://ikgm.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek. En yuksek puanlı adaydan başlamak uzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sozlu sınava alınacak.

Adayların sozlu sınava alınacakları sınav merkezleri, 12 Ağustos'ta ilan edilecek.

Sozlu sınavlar, 15-26 Ağustos'ta yapılacak ve 28 Eylul'de sonuclar acıklanacak. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuclandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonucları acıklanacak.

Kaynak: Dunya Bulteni

İslam ve İhsan