15 Temmuz 2016 darbe girişimi direnişinde Cengelkoy ’de şehid edilen Halil Kantarcı adına Sri Lanka'da yapılmak uzere bir yetimhane projesi başlatıldı.Sadakataşı Derneği ve Halil Kantarcı ’nın arkadaşlarının onculuğunde başlatılan projeye, 9 sivil toplum kuruluşu (Tugva, Uluslararası Genc Derneği, Genc İHH, Genc Memur-Sen, Genc Musiad, Genc Onder, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği, Sabah Namazı Devrimi) destek veriyor.
Yetimhane Sri Lanka ’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bolgesinde yaptırılacak. Ağırlıklı olarak Muslumanların yaşadığı ve yetim oranının yoğun olduğu bolgede medrese eğitimi problemi cocukların Kur ’an ve dini eğitim ile gec tanışmalarına neden oluyor. Ekonomik sorunlar nedeniyle de yetimhane inşaatları yapılamıyor. Proje sonucunda toplamda 317,68 m2 ’lik alana yapılacak yetimhane iki kattan oluşacak ve yetimhanede 40 yetim kalabilecek.
HALİL KANTARCI KİMDİR?
Geriye 9 aylık Omer Tarık, 2,5 yaşındaki Zeynep Serra ve 9 yaşındaki Ali Cihad ’ı ummete emanet bırakan Şehid Halil Kantarcı hayatı boyunca darbeci zihniyetlerle savaştı. 28 Şubat doneminde tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi on saflarda savaşan ve hakkı savunan Halil Kantarcı henuz lise ikinci sınıf oğrencisi iken 16 yaşında hapseldildi. İdam ile yargılanan ve ceza evinde işkenceler goren Halil Kantarcı tum bu zulumlere rağmen davasından asla taviz vermedi. 9 yıl suren yargılamanın ardından sucsuz olduğu anlaşılınca beraat etti. Hapishaneden cıktıktan sonra da davası icin savaşmaya devam eden Halil Kantarcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cengelkoy ’de şehid edildi.
Şehid Halil Kantarcı ’nın adının verileceği yetimhanenin yapımına destek verebilmek icin HALİL KANTARCI yazarak 2989 ’a SMS gonderebilir. bagis.sadakatasi.org.tr adresinden bağış yapabilir. 0216 614 04 61 nolu telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
*Banka ve online bağışlarda bağış notuna “Halil Kantarcı Yetimhanesi” yazdırılması; hesap adı kısmına ise "Sadakataşı Derneği" yazdırılması gerekmektedir.
"Şehid Halil Kantarcı Yetimhanesi" icin bağışta bulunacak olanlara, Genc Dergi yazarlarından S. Bilgehan Eren Paspartu ve Cıkmaz Sokak kitabını hediye ediyor.
S. Bilgehan Eren ’in “Paspartu” ve “Cıkmaz Sokak” isimli iki kitabını, (kargo ucreti alıcıya ait olmak uzere) Sri Lanka ’da yapılacak olan ŞEHİD HALİL KANTARCI YETİMHANESİNE yapacağınız 20 TL bağış karşılığında temin edebilirsiniz…
İslam ve İhsan