Alınacak sozleşmeli oğretmen sayısı 50 bin olarak acıklanırken atanacaklar dort yıl başka yere atanamayacak.Eylule kadar 50 bin sozleşmeli oğretmen atanacak. OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hukmunde Kararname'yle Milli Eğitim Bakanlığı'nın boş oğretmen norm kadrosu bulunan orgun ve yaygın eğitim kuramlarında sozleşmeli oğretmen istihdam edilebilecek.

Sozleşmeli oğretmen alımı, Kamu Personel Secme Sınavı (KPSS) puan sırasına konulmak kaydıyla yapılacak, her bir pozisyonun uc katına kadar aday arasından Bakanlık, sozlu sınav başarısına gore atama yapacak. Sozleşmeli oğretmenliğe atanacakların başvuruları, sozlu sınava alınacakların belirlenmesi, sozlu sınav konuları, sozlu sınavın usul ve esasları, atanmaları Milli Eğitim Bakanlığı'nca yururluğe konulan yonetmelikle duzenlenecek.

DORT YIL BAŞKA YERE ATANAMAYACAK

Atanan sozleşmeli oğretmenler dort yıl sureyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde ise istihdam edilen oğretmenin eşi bu oğretmene tabi olacak. Sozleşmeli oğretmenler, aday oğretmenler icin ongorulen adaylık surecine tabi tutulacak.

Sozleşmeli oğretmenler 4 yılını tamamladıkları takdirde, bulundukları yerdeki oğretmen kadrolarına atanacak ve aynı yerde en az iki yıl daha gorev yapacak, bu kişiler hakkında adaylık hukumleri uygulanmayacak.

Kaynak: Dunya Bulteni
İslam ve İhsan