Uşaklı esnaf Ali Erdurmuş sosyal medya uzerinden oluşturduğu grupla 8 ayda yaklaşık 750 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu.
Uşaklı esnaf Ali Erdurmuş, sosyal medya uzerinden oluşturduğu "Uşak İş ve İşci Arayanlar" grubu ile 750 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu.

Erdurmuş, uzun yıllardır sigortacılık yaptığını, cevresinde pek cok kişinin iş ve işci bulmak icin kendisinden yardım istediğini belirterek 8 ay once sosyal medya uzerinde "Uşak İş ve İşci Arayanlar" grubunu oluşturduğunu soyledi.

Kısa sure icinde gruba ilginin arttığını, iş ve işci arayanların iletişim adreslerini paylaşmaya başladığını belirten Erdurmuş, uzun suredir işsiz olan kişilerin dahi bu yontemle iş sahibi olmaya başladığını kaydetti.

Grupta paylaşımda bulunmak icin uye olmak gerektiğini aktaran Erdurmuş, "İlk gunlerde sadece sosyal medya adresimdeki arkadaşlarım paylaşımda bulunuyordu. Daha sonra yuzlerce kişi gruba katılmaya başladı. Bugun yaklaşık 11 bin kişi gruba uye. İş ve işci arayanlar iletişim adreslerini bırakıyor, daha sonra iletişime geciyorlar. İlgi her gecen gun artıyor" dedi.
750 KİŞİ İŞ BULDU

Bu gune kadar yaklaşık 750 kişinin bu yontemle işe yerleştiğini savunan Ali Erdurmuş, hicbir menfaat sağlamadan insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Gruba Uşak'ta yaşayan herkesin uye olabileceğini belirten Erdurmuş, "Bazı kotu niyetli kişilerin kullanımını engelledik, buradan herkes iş ve işci ilanlarını yayınlayabilir. Ben surekli ilanları kontrol ediyorum, iyi niyetle oluşturulan bu oluşumu kimsenin bozmasını istemiyorum. İş bulan kişiler bazen ziyaretime gelip teşekkur ediyorlar, onların hayır dualarını almak benim icin yeterli." diye konuştu.
SOSYAL MEDYANIN GUCU ARTIYOR

İnsanların sosyal medyayı sadece eğlence amacıyla kullanmaması gerektiğini ifade eden Erdurmuş, ozellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla sosyal medyanın gucunun her gecen gun artığına dikkati cekti.

Gruba katılımın daha da artmasından memnun olduğunu anlatan Erdurmuş, şoyle konuştu:

"Her gun bir saatimi bu işe ayırıyorum. Zaten sosyal medyada vakit geciriyordum, artık insanlara yardımcı da oluyorum. Hicbir menfaat beklemeden bu işi yaptığımı bir kez daha soylemek istiyorum. Her sektorden işverenler buraya ilan yazıyor. Eğitimli iş gucu arayan da niteliksiz elaman arayan da burada iletişim kurabiliyor. Yeter ki insanlara bir nebze faydam olsun. İş bulanların sayısı arttıkca mutluluğum katlanıyor."

Kaynak: AA
İslam ve İhsan