Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıldır cektiğim bi sıkıntı var artık tak ettirdi. Sıkıntıyı baştan anlatıyorum. Ortalama her 6 ayda bir, bilgisayarımı actıktan sonra bir hatayla karşılaşıyorum. Hata şu; ekrana goruntu gelmiyor ve anakart uzerinde DRAM ışığı yanıyor. Kimi zaman 1 kere reset attığımda kimi zaman 10,20,50 kere reset attığımda bilgisayar bir hata vererek acılıyor. BIOS ekranına yonlendiriyor ordan da işletim sistemini başlatarak bilgisayarımı acabiliyorum. Ben bu sorunu şoyle cozdum. BIOS guncelleyerek. Hatta anakartıma uzun bir suredir guncelleme gelmediği icin surekli aynı surumle guncelliyordum(2501 surum). Dun yaklaşık 6 ay gecti sorunu son yaşamamdan ve yine acarken tekledi bilgisayar ilk resette acıldı. Hemen girdim BIOS guncellememi indirdim (2601 gelmiş bu arada) guncelledim sorunu cozdum. Fakat bu sefer şoyle bir sorunla karşılaştım. 4x2 Total 8 GB olan RAM boyutum BIOS'ta 4GB olarak gorunuyor. Bilgisayarı acıp ozellikler kısmından baktığımda ise 'Yuklu RAM 8GB Kullanılabilir RAM 3.90 GB olarak gorunuyor. Şimdi bir problem mi var, benim atladığım bir kısım mı var, yoksa arızalı bir bileşenim mi var (anakart ram vs.) yardımlarınızı bekliyorum. Konu biraz uzun oldu farkındayım ozur diliyorum fakat tak etti artık cunku bundan onceki ilk bilgisayarım acemice aldığım bakkal bilgisayarı exper di aklınıza gelmeyecek sorunlar yaşattı şimdi arkadaş tavsiyesiyle ve az da olsa kendi kazandığım deneyimlerle boyle bir kasa topladım ve bunda da bu tarz olaylar yaşamak canımı sıkıyor. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler.
Anakart:ASUS M5A97 R2.0
RAM :Corsair Vengeance 4GB x 2 Total 8GB