Uydu Dağıtım Sistemleri
Bir Sitenizin “MERKEZİ TV ANTEN SİSTEMİ” ile ilgili. Site Sakinlerinin TV yayınlarını seyretmesi icin bir Merkezi Tv Yayın sistemi kurulması gerekir. Bu sistem kurulmadığı taktirde blokların dış cephesi Canak Antenlerin oluşturduğu cirkin gorunumlere sahne olmakta , blok cepheleri delik deşik olmaktadır. Bunun onune gecmek icin Mutlaka (Kablolu yayın’ın olmadığı yerlerde) “ Merkezi Uydu Anten Sistemi” Kurulmalıdır.

Merkezi Uydu anten Sistemi; Bu sistemin (Tavsiye ettiğimiz) altyapısı, inşaat ‘ın sıvası ve boyası yapılmadan once sıva altı ankastra sının uygun olarak yapılmasıdır.Ancak Yapımı bitmiş, Sahibine teslim edilmiş sitelere bu sistemi uygulamak mumkundur. Tıpkı kablolu yayında Yapılan uygulama da olduğu gibi Daire giriş kapılarından veya uygun gorulen noktalardan kablolama yapılması suretiyle dairelere yayın verilir.

İki cesit Merkezi Yayın sistemi vardır.

SATV Sistemleri ( IF Dağıtım)

Receriverlerin Evlere Dağıtım yapılması ile gercekleştirilen bir sistemdir.Site ve Bina dağıtımında iki yontem uygulanır.
Blok merkezli Uydu alıcıları (Receriver) Dağıtımlı sistem.
Bu Sistemde Her blok uzerine canaklar konur. Blok taki her daire ye Ayrı Ayrı (Sıva altı ankastrası musait değil ise ) kablol cekilir.Her Daireye 1 adet Receriver (Analog-Digital ) Kullanarak Verillen Uydunun tum Yayınları izlettirilir. Bir dairede bir den fazla tv de yayın istenirse her tv icin ayarı hat cekilmesi zorunludur.

Site merkezli Uydu alıcıları (Receriver) li dağıtım sistemi
Yukarıdaki sistemden tek farkı ismindende anlaşılacağı gibi Tum siteye tek merkezden aynı mantıkla yapılan dağıtım sistemidir. Siteler icin tavsiye etmediğimiz bir sistemdir.Alt yapı icin İsraf Derecesinde Kablolama gerekir. Aynı merkezden Her blok icin her daireye Ayrı ayrı kablo cekildiğini ve bir daireye 3 tv icin 3 ayrı kablolama duşunun. Hem maliyet ve hem altyapı icin sorunlu olan sistemdir.

MATV Sistemleri(RF Dağıtım)
Uydu alıcıları (Receriver) nın Tek merkezde kurularak gercekleştirilen bir dağıtım sistemidir. Site ve Bina dağıtımında iki yontem uygulanır.

Blok merkezli Dağıtım Sistemi
Bu sistemde Bina Catı katında bir merkez odası oluşturulur. İstenilen Yayınlara gore uygun ebatta canak antenler Catıda uygun yerlere monte edilir.İstenilen yayın sayısına gore Uydu alıcıları (Receriver) adetleri belirlenerek oda icinde Merkezi bir dağıtım sistemi olusturulur.Bu merkezden bloktaki tum dairelere dağıtım yapılır.Eğer Binanın Ankastra altyapısı uygun, Daire ye giden hatlar belli bir noktaya toplanmış ise Binaya zarar vermeden bu Ankastra uzerinden Tum dairelere yayın verilir.

Site Merkezli Dağıtım Sistemi
Site Alanı icinde tum siteye dağıtım yapılacak musait bir Bir merkez oluşturulur. İstenilen Yayınlara gore uygun ebatta canaklar uygun yerlere monte edilir. Canaklara yakın bir noktada Cihazların Yerleştirileceği bir oda icerisine İstenilen yayın sayısına gore Uydu alıcıları (Receriver) adetleri belirlenerek Merkezi bir dağıtım sistemi olusturulur.Bu merkezden Tum Sitedeki Bloklara oradan tum dairelere dağıtım yapılır. Eğer Binanın Ankastra altyapısı uygun, Daire ye giden hatlar belli bir noktaya toplanmış ise Binaya zarar vermeden bu Ankastra uzerinden Tum dairelere yayın verilir.

UYGULAMA ALANLARI :
Toplu Konut
Otel
Tatil koyleri
Villa
İş merkezi
Fabrikalar
Hastaneler
Basın yayın organları

AMAC :
Uydu yayınlarının dağıtımı,
Yerel TV yayınlarının dağıtımı,
Radyo yayınlarının dağtımı,
ŞİFRELİ TV yayınlarının dağıtımı,
Kapalı devre yayınlarının dağıtımı,
Guvenlik / kamera sistemlerinin dağıtımı,
Uydu aracılığıyla cok hızlı INTERNET erişimi 400 Kbs (opsiyonel).

AVANTAJLARI :
Bağımsız kullanım.
Yuksek ses ve resim kalitesi.
Duşuk birim maliyeti.
Masraf gerektirmeyen kullanım sureci; Ucretli sistemlerden farklı olarak ( PTT kablolu TV, Digiturk,v.s) abonelik,kira ucreti,v.s. gibi kullanıma bağlı odemelerin olmaması..
TV yayınlarında secicilik ; Gereksiz ve istenmeyen TV kanallarının elenebilmesi.
Duşuk maliyetle sağlanabilen ek hizmetler ; Guvenlik kameraları,kapalı devre yayınlar ve hızlı internet gibi teknolojilerin daha duşuk bir maliyetle sisteme eklenebilmesi.
Daha temiz ve modern gorunumlu yapılar; Binalrı,bireysel uydu sistemlerine ait canak ve kabloların sebep olduğu goruntu kirliliğinden arındırma.
Daha değerli mulkler; Kaliteli ve seckin TV yayınlarının izlenebildiği,guvenliğin ve konforun buluştuğu değer kazanmış mulkler.
Daha guvenli yaşama alanları; Site girişi, otopark, cocuk oyun alanı gibi bolgelerin guvenlik kameraları ile evinizden izlenebilmesi.
Kolay uygulanabilirlik; Binanın mevcut kablo dağıtım sistemini kullanabilmesi
sayesinde tadilat gerektirmemesi.

ORTAK ANTEN DAĞITIM SİSTEMLERİ NİN AVANTAJLARI
Uydu TV ve radyo yayınlarını cok sayıda kullanıcıya dağıtmaya yarar.
Yerel TV,guvenlik kamera ve benzeri goruntulu yayınlarıda aynı sisteme entegre etmek mumkundur.
Yayınlar sısnırsız sayıda kullanıcıya,en yuksek goruntu ve ses kalitesiyle ulaşır.
Tum kullanıcılar tek bir anten sisteminden yararlandığı icin bireysel sistemlerin bina catılarında ve balkonlarında oluşturduğu goruntu kirliliğine sebep olmaz.
Kurulumdan sonra diğer ucretli yayınların aksine ( PTT kablolu TV, Digiturk vs.) abonelik,kira ucreti v.s gibi kullanıma bağlı odemeler yoktur.Daha ekonomiktir.
Bu sistemde kullanılan cihaz kiralık değil abonenin şahsi malıdır.

İnternet Haber