Arkadaşlar, 800 MHZ DDR2 2 GB olan bilgisayarıma +2 GB DDR2 667 MHZ RAM aldım. İlk olarak Windows 7 32-bit yukluydu ve RAM 3.5 GB gozukuyordu. Başta sorun etmedim ve 64-bit kuracaktım yakın zamanda. Ertesi gun Asus GTX 750Ti ekran kartını aldım. Eski Zotac GT420 ekran kartımı cıkardım ve taktım fakat RAM 4 GB, 3.25 kullanılabilir miktar.'olarak gozukuyordu.Bende dun akşam Windows 7 64-bit kurdum fakat sonuc aynı. Hala 3.25 GB gozukmekte.

İnternette kısa bir araştırma yaptım ve sonucunda BİOS'u guncelledim, fakat sonuc yine husran. Daha sonra RAM slotlarını değiştirdim defalarca temizledim sonuc yine aynı. İnternette bulunan msconfig uzerinden yapılan bellek ust sınırı vb. defalarca denedim hala değişmedi.

Bazı sitelerde BİOS uzerinden değiştirilebileceği yazıyordu fakat BİOS'u biraz kurcaladıktan sonra goruntu gelmemeye başladı Bende BİOS'u resetledim. Sonuc olarak hala ne yapacağımı bilmiyorum. GMA'dan kaynaklanabileceği yazıyor fakat harici ekran kartını takınca otomatik olarak kendini kapatıyormuş herhalde.

Nvidia Turbo Cache'den dolayı olabilir dediler. Rivaturner uzerinden dene falan fakat Rivaturner'da bahsettikleri kısımı bulamadım. Memory Remap kısmıda yok malesef.

Gorsellerde BİOS'umun advanced sekmesini ayrıntılı şekilde paylaşıyor ve yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:

Anakart: İntel D945GCL GMA 950
İşlemci: İntel Core 2 Duo E7400 2.8 GHZ
RAM: 2 GB DDR2 800 MHZ OEM RAM + 2GB 667 MHZ OEM RAM
Ekran Kartı: Asus GTX 750Tİ Strix OC
HDD: 250GB 5400RPM
PSU: 300W Asus

Gorseller:

Kusra bakmayın, gorsellerin boyutu buyuk uyarısı alıyorum, bunun icin başka bir siteden upload ettim.

Eğer resimleri bu şekilde upload etmem yuzunden ceza alıcaksam lutfen nereden upload edeceğimi belirtirseniz sevinirim. Şimdiden cok teşekkurler.

@Recep Baltaş

Arkadaşlar bilen biri yokmu acaba ?