RAM 16GB Ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER İşlemci 11th gen Intel(R) Core(TM) i7-11700F @ 2.50GHz
Birkac ay once Age of Empires 4 oynarken oyunum donmaya başladı kapatıp tekrar actığımda ise oyundan attı. Sonra tekrar tekrar denedim ve acmadı. Daha sonra başka bir oyun oynamak istedim ve Battlefield 5 ve Battlefield1 oyunlarını oynamaya calıştım onlar acıldı ama birkac gun sonra o oyunlarda acılmamaya başladı. Sonra sırasıyla haftalar icinde CS:GO, Valorant gibi oyunlarda da oyunlar kapanmaya başladı. Minecraft'ta dahil FPS duşuşleri başladı.
HOI4 oynarken SSD'e gorebileceğiniz gibi ekranda değişik renkli pixeller ortaya cıkıyor ve herhangi bir savaş bittikten sonra antlaşma ekranında oyun kapanıyor. LoL oynarken de HOI4'te ki goruntu hatalarına benzer goruntu takılmaları oluyor. PC'mi bir tamirciye yolladım. Ekran kartından şuphe ettiğinden dolayı ekran kartını başka bir PC'de test etmiş ve oyunları acmış. Kasayı temizleyip bir sorun olmadığını soyledi. Ama eve geldiğimde yine oyunlar acılmıyordu butun donanımlar yerlerine uygun şekilde takılı, herhangi bir bekleyen guncelleştirme yok suruculerin hepsi guncel ama neden boyle oluyor bir sebep ve cozum bulamadım.
PC kapanmıyor, mavi ekran vermiyor LoL ve Valorant dışında oyunlar kapanırken herhangi bir hata vermiyor. Donuyor ve oyunları Gorev Yoneticisi'nden kapatmak zorunda kalıyorum. Bu iki oyunda oluşan hataları SSD'e belirttim. İki hatada da ekran kartı suruculerini guncelleştirmemi soyluyor ama zaten suruculer guncel kendi sitesinden son surumlerini indirdim. Bircok defa format attım, temiz kurulum yaptım donanımlar arası bir uyuşmazlık var mı diye duşundum ama daha once bu oyunları oynayabiliyordum ve oyle bir şey olsa goturduğum tamirci anlardı herhalde.
Sistem ozellikleri:
Windows 11 Pro.
16 GB RAM.
500 GB SSD hard disk.
1 TB HDD hard disk.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Super.
İşlemci: 11th gen Intel(R) Core(tm) i7-11700F @ 2.50GHz
Dosya Ekleri Ekran goruntusu 2023-08-09 220947.png 3,5 MB · Goruntuleme: 10
Ekran goruntusu 2023-08-09 221507.png 20,5 KB · Goruntuleme: 10
image.jpeg 46,5 KB · Goruntuleme: 9
Ekran goruntusu 2023-08-09 223816.png 31,7 KB · Goruntuleme: 9