İnternetim neden calışmıyor?

İnternete bağlanırken sorun yaşıyorsanız sizin icin hazırladığımız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

İnternete bağlanma problemlerinin farklı nedenleri olabilir. Sağlıklı bir internet bağlantısı icin aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

​1. Modeminizi kapatıp acınız

Modeminizi belli aralıklarla kapatıp acarak zaman zaman yaşanabilecek gecici bağlantı ve hız sorunlarınızı giderebilirsiniz.
​Modeminizin fişini cekiniz, 30 saniye bekledikten sonra yeniden takarak ışıkların yanmasını bekleyin.

2. Modeminizin ışıklarını kontrol ediniz

Modem ışıklarının anlamları icin aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.
İnternete bağlanabilmeniz icin Power ve WAN ışıklarının mutlaka yanıyor olması gerekmektedir.

Şekil 1: IŞIK TABLOSU

3. Kabloların modeminizin arkasında doğru yere takılı olduğundan emin olunuz

​Modeminizin kablo bağlantılarını bağlantı turunuze gore aşağıdaki şemalardan inceleyebilirsiniz.​ Yerine takılmamış ya da tam olarak oturmamış bir kablo gorurseniz kabloyu zorlamadan ilgili porta takabilirsiniz. Bağlantıların (konnektorlerin) kırılmış olması durumunda cağrı merkezini arayarak destek alabilirsiniz.

BAĞLANTI ŞEMALARI - FIBER Kullanıcıları Kablolama Rehberi

Şekil 2 – İnternet hizmeti alanlar

Şekil 3 – İnternet ve Telefon hizmeti alanlar

4. Bilgisayarınızı ko​ntrol edi​n ​

İnternete bağlanamama durumu, kullandığınız cihazlardan kaynaklanıyor olabilir. Birden fazla cihaz kullanıyorsanız (laptop, cep telefonu, tablet vb.) birinden internete bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol ediniz. Cihazlardan birisi internete bağlanabiliyorsa, internete giremediğiniz cihazın ayarlarını kontrol etmelisiniz.
DNS ve PROXY ayarlarınızı varsayılan konuma getiriniz. Bunun icin aşağıdaki yonergeleri izleyebilirsiniz.

DNS Kontrolleri:

Lutfen DNS ayarlarınızın otomatikte olduğundan emin olunuz.

Windows 7 işletim sistemleri icin aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;
Bilgisayarımızın sağ alt koşesindeki simgelerden ekran şeklinde olana sağ tıklayınız.
“Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Ac”ı tıklayınız.
Acılan pencerede sağda ortada bulunan “Yerel ağ bağlantısı”nın uzerine tıklayınız.
Yerel ağ bağlantısı penceresinde aşağıda bulunan “Ozellikler”i tıklayınız.
Acılan pencerede “İnternet protokolu surum 4 (TCP/IPv4)”un uzerine tıkladıktan sonra “Ozellikler”e tıklayınız.
Acılan menude ‘Otomatik olarak bir IP adresi al’ ve “DNS sunucu adresini otomatik olarak al” bolumlerini işaretledikten sonra “Tamam”a tıklayın.

Windows XP işletim sistemleri icin aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;
Bilgisayarınızın “Denetim Masası”na girdikten sonra “Ağ Bağlantıları”nı tıklayınız.
"Yerel Ağ Bağlantısı”nı sağ tıklayarak “Ozellikler”i seciniz. Acılan pencerede “İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)” tıkladıktan sonra “Ozelikler”e tıklayınız.
Acılan menude ‘Otomatik olarak bir IP adresi al’ ve “DNS sunucu adresini otomatik olarak al” bolumlerini işaretledikten sonra “Tamam”a tıklayın.
PROXY Kontrolleri:

Lutfen PROXY kullanmadığınızdan emin olunuz. Internet Explorer icin aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;
Internet Explorer'ı acın; menu cubuğu'ndan
Araclar / Tools tıklayın,
İnternet Secenekleri / Internet Options'a girin,
Bağlantılar / Connections sekmesine tıklayın,
Yerel Ağ Ayarları / LAN Settings butonuna tıklayın,
Proxy Sunucu Kullan / Use a Proxy Server kısmı secilmişse kaldırın.
Otomatik Yapılandırma / Automatic Configuration altında Ayarları otomatik olarak tespit etme'yi / Automatically Detect Settings işaretleyin.
T​amam / Ok tıklayın.

Kaynak : https://www.superonline.net/yardim/i...9-828286c64b84