Lider Eğitim Derneği Umraniye Genclik Gelişim Merkezi oğrencileri ile Suriyeli oğrenciler bir araya geldi.Peygamber Efendimiz (s.a.v.) zamanında Mekke'den Medine'ye goc eden muslumanlara Medineli muslumanların (Ensar-herkese yardım eden, herkesi seven) kucak acması, yardım etmesi; hicret eden Mekkeli Muslumanların (Muhacir-hicret eden) bunun sevincine gark olması icin kullanılan ensar-muhacir ilişkisi muslumanlar icin İslam tarihi boyunca her zaman ornek bir davranış olarak uygulanmaya devam etmiştir.
Ensar-muhacir ilişkisini gunumuze taşıma amacıyla yapılan "Genc Ensar-Muhacir Buluşması" ulkemizde misafir olan Suriyeli genclerin acılarını biraz olsun hafifletmek amacıyla gercekleştiriliyor.
Genc Ensar-Muhacir Buluşması, cumartesi gunleri Turkiye'deki genclerle Suriyeli gencleri bir araya getiriyor, dertler ve sevincler paylaşılıyor. Buluşmalarda ceşitli etkinlik ve oyunlarla oğrencilerin kaynaşmaları sağlanıyor.
Ensar ve muhacirin cağlar oncesinde bizlerin manevi dunyasına ışık tutan ornekliği genclere anlatılıyor.
İslam ve İhsan