Eğitimini tamamlayan Karakaya, genclere "Zamanınızı boş işlerle gecirmeyin" diye seslendi. Kurs eğitmeni, "Mustafa Amca tecvitle okumayı oğrendi" dedi.Şanlıurfa'da yaşayan 77 yaşındaki Mustafa Karakaya, azmiyle genclere ornek oluyor.
Cocukluğunda Kur'an eğitimine başlayan ancak ceşitli nedenlerle bitiremeyen Karakaya, gittiği kursta bu eğitimini tamamladı.
77 yaşında eğitim aldı Haliliye ilcesinde ayakkabı tamircisi olan 4 cocuk babası Karakaya, kucuk yaşlardayken Kur'an oğrenmek icin gittiği camilere iş hayatına erken atılması nedeniyle devam edemedi.
Yaşı ilerledikce ve calışma hayatının yoğunluğundan arzusunu yerine getiremeyen Karakaya, 77 yaşında torunları yaşındaki cocuk ve genclerle Kur'an kursu eğitimine başladı.
Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladı Yaklaşık 1 yıllık eğitimin ardından Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlayan Karakaya, her gun kursta cocuklarla kendisini geliştirmeye devam ediyor.
Kur'an kursunun "oğrenci dedesi" yakıştırması yapılan Mustafa Karakaya, cocukluğundan bu yana Kur'an-ı Kerim okumayı oğrenmenin hayalini kurduğu hatırlattı.

Calışmak zorunda kalınca kurslara devam edemedi Yıllar sonra hayaline ulaşmanın sevincini yaşadığını dile getiren Karakaya, yaklaşık 10 yaşındayken Kur'an oğrenmeye calıştığını fakat calışmak zorunda kaldığı icin kurslara devam edemediğini kaydetti.
"Oğrenmenin yaşı yok" diyen ve herkesi Kur'an kurslarına davet eden Karakaya, şoyle konuştu:
"Şimdi tecvitle oğrendim" "Kucukken oğrenmeye gayret ettim. Fakat olmadı. Ailemin maddi durumu iyi değildi. Kucuk yaşlarda calışmaya başladım. Kucukluğumden beri ayakkabıcılık yaptım. Kur'an oğrenmeyi cok istememe rağmen bir turlu oğrenemedim. Şimdi cok şukur oğrendim. Hem de tecvitle oğrendim.

Genclere cağrı: Zamanınızı boş işlerle gecirmeyin Kur'an'ı okuyorum ve hatimler yaptım. Herkese, ozellikle genclere tavsiye ediyorum. Gencler, zamanlarını boş işlerle gecirmesinler, dinimizi oğrensinler. İlermiş yaşıma rağmen ben oğrendim ve oğrenmeye devam ediyorum. Her gun Kur'an okuyorum."
Kur'an kursu eğitmeni Zeynep Akbaş da Mustafa Karakaya'nın kurslara duzenli devam ettiğini ve ilerlemiş yaşına rağmen Kur'an okumaya başardığını belirtti.

"Yaz-kış demeden kursumuza geliyor" AA'nın haberine gore, Karakaya'nın cok azimli olduğunu ifade eden Akbaş, "Mustafa Amca, cocuklarını buyutmuş meslek edindirmiş, 50 yıl ayakkabıcılık yapmış, emekli olduktan sonra da felc olan eşine hizmet etmiş. Eşi vefat edince, hayalini gercekleştirmek icin buraya geldi. Merkezde acılan Kur'an kursuna başladı.
Mustafa amca yaz-kış demeden kursumuza geliyor. Yaz Kur'an kurslarına da devam ediyor. Mustafa Amca şu anda Kur'an'ı tecvitle okumayı oğrendi. Hatimler yapmaya başladı. Azmiyle herkese ornek oluyor." değerlendirmesinde bulundu. (ensonhaber.com)
İslam ve İhsan