Kayseri'nin Talas ilcesindeki Hacı Halil Bayraktar Camisi'nde yaz Kur'an kursuna katılan cocuklar, hayırseverlerin katkısıyla alınan ve caminin demirbaşına kaydedilen 30 bisikletle şehir turu yapıyor.Mevlana Mahallesi'ndeki caminin imam hatibi Ahmet Ağırtopcu, yaz kursu doneminde cocukları camiye cekmek, bisikleti olmayanlara suruş heyecanı yaşatmak icin hayırseverlerin desteğiyle 30 bisiklet aldı.
Saat 09.00'da rahle başında eğitime katılan oğrenciler, 12.30'da sona eren kursun ardından hocalarıyla donuşumlu olarak bisikletlere binip, daha once gitmedikleri yerlere pedal ceviriyor.
Aralarında hic bisikleti olmayanların da bulunduğu oğrenciler, hem motive oluyor hem de spor yapmanın heyecanını yaşıyor.
İmam hatip Ahmet Ağırtopcu, camiye alınan bisikletler sayesinde kursa katılan oğrenci sayısının arttığını soyledi.
Hayırsever desteğiyle bazı cocukları bisikletle tanıştırıp spor yaptırmak istediklerini anlatan Ağırtopcu, şunları kaydetti:
"Camimize 30 bisiklet aldık. İş insanlarımıza cok teşekkur ediyoruz. Bisikleti olan ile olmayanın farkı kalmıyor ve camimize gelen her cocuk bisiklet turuna katılabiliyor. Dini bilgileri en guzel şekilde oğrenmeleri icin de gayret gosteriyoruz. Cocukları camiye cekebilmek amacıyla onlara yonelik sosyal, kulturel faaliyetler yapıyoruz."
Ağırtopcu, bisikletlerin alınmasıyla camiye gelen oğrencilerin sayısının arttığını belirterek, Muftuluğun gorevlendirdiği 6'sı kadın 10 Kur'an kursu oğreticisi olarak camide yaklaşık 400 oğrenciye eğitim verdiklerini soyledi.
"Bisiklet turları oğrencilerimiz icin bir milat oldu" Oğrencilerin pedal cevirerek yeni yerleri keşfettiğini anlatan Ağırtopcu, şoyle devam etti:
"Derslerimizden ve namazdan sonra musait olduğumuz vakitlerde genclerimizle bisikletlere binip Kayseri'mizin, Talas'ımızın tarihi yerlerine pedallıyoruz. Hem sağlık hem de kulturel acıdan genclerimize sporu, bisikleti sevdiriyoruz. Oğrencilerimiz, bisiklet sayesinde camiyi de sevdi. Derslerine de olumlu yansıdı. Kur'an-ı Kerim'i ve sureleri oğrendiler."
"Bisikletle ilk defa camide tanıştım" Oğrencilerden Ali Osman Urtac, kursa 1,5 aydır devam ettiğini ve burada cok mutlu olduğunu belirtti.
Camide daha cok vakit gecirmek istediklerini vurgulayan Urtac, "Bisikletle ilk defa camide tanıştım ve burada bindim. Benim bisikletim yoktu. Gorduğum zaman cok heyecanlandım, mutlu oldum. Bunlar bizim derslerimize de yansıdı. İlk 15 gunde Kur'an'a gectim. Bu yuzden cok mutluyum." ifadelerini kullandı.
Kerem Bellek ise camide bisikletleri olmayanlar icin guzel bir imkan sunulduğunu aktararak, "Milli, manevi yonlerimizi geliştiriyoruz ve hem tarihe hem spora hem de dinimize daha yakın oluyoruz." dedi.
Osman Can Turkarslan da hocaları eşliğinde guvenli şekilde bisiklet turu yaptıkların dile getirdi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan