2005 yılından bu yana Afrika ’da İnsanî Yardım ve Eğitim calışmalarına kesintisiz devam eden Aziz Mahmud Hudayi Vakfı, partner vakıf ve dernekler vasıtasıyla Afrikalılara bircok alanda destek olmaya devam ediyor. Hudayi Vakfı, son olarak “Mutlu insanlar ulkesi” anlamına gelen Burkina Faso ’da İstanbul Camiî'ni hizmete actı.
Aziz Mahmud Hudayi Vakfı Yonetim Kurulu Başkanı Ahmed H. Topbaş, Vagadugu ’nun Yerel Yoneticileri, Musluman Komite Birliği Başkanı Şeyh Dr. Ebubekir Sana, Burkina Faso Ticani Şeyhleri Lideri Şeyh Ebubekir Maiga, Ehl-i Sunnet Cemiyeti Başkanı Dr. Muhammed Kindo ve Fosapa Vakfı Başkanı'nın acılış konuşmalarının ardından Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ’nin duası ile İstanbul Camiî ’nin acılışı gercekleştirildi.

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi ’nin vaazı, akabinde ise Cuma namazı ile Afrika sahrasının ortasındaki İstanbul Camiî sevinc ve şukur duygularıyla ibadete acıldı. Yerel yoneticilerin ve yerel halkın yoğun iştirakiyle gercekleşen acılış programında tarihi ve duygusal anlar yaşandı.

İstanbul Camiîsi ’nin yapımına maddi ve manevi destek olan kişi ve kuruluşlara hayır duaların da edildiği acılışta, sadaka-i cariyelerin dunyanın dort bir yanına dağılmasının, Muslumanlar icin ne buyuk bir nimet olduğu vurgulandı.

İstanbul Camiî, mimarî olarak; ibadet kısmı 350 m2 ve son cemaat kısmı 500 m2 ’den oluşan toplamda 850 m2 ’lik nezih bir ibadethane olmasının yanı sıra, caminin, cinileri, avizeleri ve tezyinatları (hat ve tezhipleri) Turkiye ’den getirilen işlerinin ehli ustalar tarafından yapıldı.

Aziz Mahmud Hudayi Vakfı, Afrika ’nın bircok bolgesinde insanî yardım calışmalarının (kurban faaliyetleri, erzak ve elbise dağıtımı, iftar programları) yanı sıra; eğitim calışmaları (ozellikle okul -imam hatip lisesi- ve cami inşası) ile de Afrikalı Musluman kardeşlerimize katkı sağlamaya devam ediyor.

İslam ve İhsan