Milli Eğitim Bakanlığı, Memur-Sen ile İHH işbirliğiyle gercekleştirilen "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" kampanyası cercevesinde yetim cocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyacları karşılanacak.
Abidinpaşa Teknik ve Endustri Meslek Lisesi'nden 52 sınıfın, kampanya cercevesinde 52 yetim cocuğun eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyaclarının karşılanmasına destek olması dolayısıyla toren duzenlendi.
Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, torende yaptığı konuşmada, "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" kampanyasını, dunyanın farklı bolgelerinde yetim ve oksuz cocukların maddi, manevi ve sosyal ihtiyaclarını gidermek amacıyla başlattıklarını soyledi.
HER İKİ SANİYEDE BİR COCUK YETİM KALIYOR
Kır, dunyada ceşitli sebeplerle her gun 2 saniyede bir cocuğun, anne veya babasını kaybederek yetim kaldığını ve bu sayının yılda 3 bucuk milyona kadar ulaştığını bildirdi.
Dunyadaki yetim cocuk sayısının 300 ile 400 milyon arasında olduğunun tahmin edildiğini kaydeden Kır, yetim ve kimsesiz cocukların, kriz ortamlarının suistimale acık savunmasız bireyleri olduğunu dile getirdi.
Projenin sadece MEB, Memur-Sen, İHH ve Diyanet İşleri Başkanlığı bunyesinde kalmaması gerektiğine işaret eden Kır, tum okullara yayılmasını temenni ettiklerini kaydetti.
İHH Yetim Birimi Sorumlusu Orhan Demirel de projeyle maddi durumu iyi olan ile yokluk ceken tarafı buluşturduklarını soyledi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan