Avustralya ’nın Melbourne kentinde yaşayan Filipin kokenli Avustralyalı genc Jon-James San Jose, Turklere ait camide kelime-i şehadet getirerek Musluman oldu ve "Volkan" adını aldı.
Okul yıllarından itibaren Turk ve Muslumanlarla aynı cevrede bulunan Filipin asıllı Jon-James San Jose, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bunyesinde Melbourne ’da faaliyet gosteren Sunshine camisine gelerek cuma namazı oncesinde kelime-i şehadet getirerek Musluman oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı gorevlisi cami imamı Mustafa Asmacı nezaretinde cemaat ile tekbirler getirerek Musluman olan Jon-James San Jose, adını da "Volkan" olarak secti.

Cemaatin tebrik ettiği Volkan, "Buyurken etrafımda İslam vardı ve cok kitap okudum perspektifim değişti" dedi. Okul yıllarında Musluman arkadaşları olduğunu aktaran Volkan, "Etrafımda cok sayıda Musluman vardı. Onlardan ve onların ailelerinden oğrendim, bana cok yardımcı oldular" diye konuştu.

Volkan San Jose, Sunshine camisinde kendisine gosterilen misafirperverlikten etkilendiğini, camiye gelmeden once sabah cok heyecanlı olduğunu, şu an ise cok mutlu olduğunu soyledi.

İNANDI VE BAŞARDI

Jon-James "Volkan" San Jose ’nin İslam ’ı secmesine vesile olan arkadaşlarından Serdar Başoğlu ise Volkan'ın İslamiyet ile tanışmasını şu sozlerle anlattı:

"Tanıştığımızda ilgisinin olduğunu soyledi ve bazı sorular sordu bana İslam hakkında, dinimiz hakkında, inanclarımız hakkında, aile değerlerimiz hakkında. Ben de yardımcı oldum, anlattım. Sunnet mevlidi yapmıştık, mevlide geldi. O zaman biraz daha duygulandı, biraz daha inandı ve başardı. Biz tabii cok mutluyuz. Allah ’ın izni ile kardeşimiz artık Musluman oldu."

Cami imamı Mustafa Asmacı ise Volkan'ın İslam'ı secmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Asmacı, "Her şeyden once bir kardeşimizin Musluman olması, İslam ile şereflenmesi bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir. İslam ile şereflenen kardeşlerimizin coğalması, artması ve buradaki Muslumanların onlara ornek olması, guvenilirlik noktasında model olması Musluman olan kardeşlerimizin sayısını coğaltacaktır. Kardeşimizi tebrik ediyorum hayırlı olsun" dedi.

Yaklaşık 23 milyon nufuslu Avustralya ’da dunyanın ceşitli yerlerinden goc eden Muslumanlar ve sonradan İslam ’ı secenlerle yaklaşık 550 bin Musluman bulunuyor.

Kaynak: AA
İslam ve İhsan