Diyanet İşleri Başkanlığı, İngilizce yazılı ve baskılı tişortleri markaja aldı. Nedeni ise anlamını bilmeden bu tişortleri giyen genclerin camiye gelmesi...
Diyanet ’in aile dergisinde “Kultur Yozlaşması: Tişort Yazıları” başlığıyla yayımlanan yazıda, camiye giden genclerin uzerindeki tişortlerden ornekler verildi. Genclerin, anlamlarını bilmeden İngilizce yazılı ve baskılı tişortler giydiğine dikkat cekilen yazıda, camide namaz kılan genclerin fotoğrafları da paylaşıldı. Dergide eleştirilen tişortlerle namaz kılan iki gencin fotoğraflarına yer verildi.

Dergide yer alan fotoğraflardan birinde namaz kılan gencin ustundeki tişortte İngilizce “Born to... Rock drnk and fuck” (Dunyaya icmeye, dans etmeye ve cinsel ilişki kurmaya geldik) yazılı. Namaz kılan başka bir gencin giydiği tişortte de şeytanı sembolize eden fotoğrafın ustunde “God ’s busy... Can I help you?” (Tanrı meşgul, ben yardımcı olabilir miyim?) diye yazıyor.

‘İNGİLİZCE TİŞORTLERLE BİLİNCALTINA MESAJ ’

Diyanet dergisinde yer alan makaleyi kaleme alan isim ise Selcuk Universitesi İngilizce Dili ve Edebiyatı Bolum Başkanı Yrd. Doc. Yağmur Kucukbezirci. Genclerin giydikleri tişortteki baskıların ve İngilizce yazının anlamını bilmediğine dikkat ceken Kucukbezirci, bu yazıların bilincaltına mesaj verdiği iddiasında bulundu.

Kucukbezirci, yaptığı acıklamada, yeğeninin giydiği bir kıyafette İngilizce olarak, “Ben ac bir kopeğim” yazdığını belirterek bunun kendisi icin bardağı taşıran son damla olduğunu soyledi. Bu olay uzerine konu hakkında derinlemesine inceleme yaptığını aktaran Kucukbezirci, “Milli, dini ve manevi değerlerimizle alay eden, cokertmeye calışan cok daha vahim yazılar, baskılar ve resimler ile karşılaştım” dedi. Hatta bu konuyla ilgili anket yaptırdığını ve seminerler verdiğini kaydeden Yağmur Kucukbezirci, “Rahatsız etme henuz sarhoş değilim”, “Bu gece boşum”, “Maddiyatcı kız” gibi İngilizce yazan tişortleri giyen genclerin, bu yazıların anlamlarını bilmeden carşı pazar dolaştıklarına da dikkat cekti.

Gencler arasında farkındalık yaratmak amacıyla, “Tişortunuzde ne yazdığını biliyor musunuz?” baskılı tişortler yaptırdıklarını soyledi.

RESİMLİ ELBİSE NAMAZI BOZAR MI?

İslam ve İhsan