Hudayi Gonuldaşı Muhterem Oğuz Aydınol Ağabey Hakk ’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi dun ikindi namazına muteakip Fatih Camii'nde kılınıp Kozlu'daki aile kabristanlığına defnedildi. Merhuma Cenab-ı Haktan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
Oğuz Aydınol ağabey, merhum Mahmud Sami Ramazanoğlu (k.s.) doneminden kalma eşsiz insanlardan biriydi. Uzerinde surekli bir zikir hÂli bulunan, sukût ehli, cok vakur biri olarak bilinirdi. Oğuz Aydınol Bey ’in tasavvufi meseleleri son derece akıcı ve guzel bir dille ifade eden “Ey Kardeşim” isimli dort kitabı bulunuyor.
Şu sozler kitaplarından:
“İnsanın bilgisi arttıkca, fark edeceği ilk gercek şu olmalıdır: “Bilgim arttıkca ne kadar bilgisiz olduğumu anlıyorum ve bildiğim bir şey varsa, hic bir şey bilmediğimdir.”
“Ey kardeşim! Eğer Allah katındaki mertebeni oğrenmek istersen, Hak TeÂla Hazretlerinin kalbinde işgal ettiği yere, O ’na ne kadar hizmet ettiğine ve seni hangi hususlarda kullandığına bak.”
“Âlimin irşadı kolay teslimiyeti zor, cahilin irşadı zor fakat teslimiyeti kolaydır.”
Diş Hekimi Oğuz Aydınol Bey ’in tasavvuf ve şahsiyet terbiyesi uzerine hatıralarından…
“Rahmetli Musa Efendi cok tertipli idi. Bir seferinde otobus ile umreye gidiyorduk. Bavulunu bana emanet ederken icini acmış ve “İcindekileri gor, gumrukte sorarlarsa haberin olsun” demişlerdi. Bavulun icinde butun esvabı tertemiz, utulu ve tertipli olarak durduğunu gordum.
Yine rahmetli Musa Efendi cok mukrimdi, hizmet etmeyi severdi. Bir gun Bursa ’ya bir araba ile gidiyorduk. İzmit ’i gecmiştik. Ağaclık bir yerde “Durun!” dedi. Durduk, indik, bir ağacın dibine oturduk. Hemen bagajdan muşamba, termos, kahvaltı icin ne lazımsa cıkarttı, bizzat kendi eliyle sofrayı kurdu ve bize kahvaltı ikram etti. Sonra yola revan olduk.”
İslam ve İhsan