Ortaokul ve liselerde secmeli ders olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tercih suresi 21 Ocak 2023'te sona eriyor. Aşağıdaki dersleri okul mudurluğune dilekce vererek secebilir, cocuğunuzun İslami eğitim almasını sağlayabilirsiniz.
Ortaokul ve liselerde secmeli derslerin secimi başladı. 21 Ocak 2023'e kadar devam edecek surecte oğrenciler;
Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed'in (s.a.s.) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Osmanlı Turkcesi (Osmanlıca) gibi dersleri secilebiliyor. "DERSİMİ SECİYORUM, DİNİMİ OĞRENİYORUM" Millî Eğitim Bakanlığı Din Oğretimi Genel Mudurluğunce başlatılan "Dersimi seciyorum, dinimi oğreniyorum" sloganıyla din, ahlak ve değerler alanında secmeli derslerin secim sureci başladı.
DİNİ DERSLERİN SECİMİ Ortaokul ve lise oğrencilerine yonelik olan secmeli dersler arasında; Kur ’an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed ’in (s.a.s.) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin yanı sıra Osmanlı Turkcesi (Osmanlıca) yer alıyor.
Cocukların erdemli, ahlaklı birer fert olabilmeleri icin Kur'an eğitiminin, Hazreti Muhammed'in (s.a.s.) hayatını oğrenmenin şart olduğunu belirten eğitimciler, bu derslerin seciminin cok onem arz ettiğini ve herkesin bu hususta duyarlı davranarak bir an once bu derslerin secimi noktasında harekete gecmeleri tavsiyesinde bulunuyor.
Secmeli dersler icin son başvuru tarihinin 21 Ocak 2023 olduğu belirtilirken, oğrencilerin okul idarelerine başvurarak secimlerini yapabilecekler.
İslam ve İhsan
COCUKLARIN DİNİ EĞİTİMİ İCİN TAVSİYELER