Merhaba arkadaşlar .... SORUMU SORMADAN ONCE CAFENIN GENEL OZELLIKLERI SU SEKILDE :

SERVER: P4 2.8 512 DDR 80 Gb hdd 64 gefroce İnca ethernet+realtek ethernet
TERMINALLER(19 adet) :celeron 2.0 - 256 DDR gigabayte IR2004 Mb. 65 Geforce 40 Gb
Hdd Realtek ethernet Kartı
SWİTCH : 32 li EDİMAX
LİSANSLI: WINdows98SE

ana makinanın cift ethernet kartından da anlayabileceginiz gibi KABLO Modem kullanıyordum ama artık iyice poku cıkmaya başladı.kesilmeler yavaşlamalar...ADSL ye gecmem gerekiyor...Ana makinadan kablo neti paylaştırıyordum ama makinayı kapatıp actıgımda terminallerinde bağlantısı kesiliyordu ....

SORUM SU ŞEKİLDE: ADSL modem almayı duşunuyorum.ama bu modemlerin kurulumları ceşitleri hakkında bir bilgim yok işletim sistemimi win98se yi kullanarak nasıl modem almam gerek ana makinayı kapatsam bile bağlantı gitmemeli... birde arkadaştan biliyorum dial-up gibi ana makinayı ilk actıgımda her defasında bağlanmammı gerekiyor ? birde Swicthin girişlerinden herhangi birine modemden cıkan kabloyu bağlayabilirmiyim ? bu kanularda benı aydınlatırsanız sevinirim biraz az anlıyorum geniş kapsamlı ince ayrrıntılarınınıda oğrenmek istiyorum..... birde ne onerirsiniz cidden geceyimmi yoksa oda kablo net gibi kesilip duruyormu