Arkadaşlar cafemde 30 bilgisayar var server dahil hepsinde wındows98se kurulu .... Realtek ethernet ve 32 li edimax Switch Mevcut. ADSL hattımı uplink girişi olmayan Switch imin 32 nolu potuna croos kablo ile bağladım Serverdan 10.0.0.2 ye ping yolladıgımda goruyor. Nitekim Lan ayarlarında IP aralıklarınıda ayarladım 10.0.0.4-10.0.0.100 yaptım.Kaydettim....
Şimdi Sorunum Su sekilde:Terminalleri actıgımda hepsinde IP CAKISMA HATASI veriyor ... tumunu kapatıyorum Switch dahil tekrar acıyorum... bu seferde en az 3 makina Cakısma veriyor .... Bazende hepsi cakısma veriyor
Denedigim yollar : Elle yapılandrmayı denedim Ağkomsularım / ozellikler / TCP IP nin ozelliklerinden OTOMATIK IP ADRESİNİ iptal edip sırayla terminallere IP Verdim 10.0.0.6-7-8-9...... diye altınıda 255.255.255.0 yaptım tumunu tum bilgisayarları tekrar kapatım actım modem ve Switch dahil olmak uzere IP LER CAKISMA VERMEDİ .... ama İnternet bağlantısı kayboldu ... Explorer ozellleklerin icinden bağlantılar/ yerel ağ ayarları icerisinde / ayarları otomatik algılayı kapattım olmadı actım yine olmadı.....
NE YAPAMAM GEREKİYOR ? HER YOLU DENEDİGİMİ SANIRYOM ..... UZMAN ARKADAŞLARDAN YARDIM ISTIYORUM ....
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- ADSL Switch ten bağladım ama ! ! ! ACIL YARDIM UZMAN ARKADAŞLAR...