Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde duzenlenen kurslara katılan gorme engelliler, karanlık dunyalarını gonul gozuyle oğrendikleri Kur'an-ı Kerim'le aydınlatıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Turkiye genelinde actığı ve her yaştan kursiyerlerin kabul edildiği kurslara katılan gorme engeliler, Braille alfabesiyle hazırlanan eğitim materyalleriyle Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla oğreniyor.
Kur'an-ı Kerim'le tanışmanın manevi hazzını yaşayan engelliler, gonul gozleriyle Kur'an oğrenmenin mutluluğunu yaşarken, azimleriyle de herkese ornek oluyor.
"2 BİN 300 KİŞİYE EĞİTİM VERDİK"
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Mudurluğu Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bunyamin Albayrak, başkanlık olarak engellilerin eğitimine ayrı bir onem verdiklerini soyledi.
Albayrak, engellilerin Kur'an-ı Kerim'i oğrenmelerini istediklerini belirterek, "Gecen yıl gorme ve işitme engeli 2 bin 300 kişiye eğitim verdik. Yaz Kur'an kurslarında bu sayı artıyor. Talepler oluyor ancak halkımız oyle bir eğitimin olduğunu bilmiyor. Halkımızla bir araya geldiğimizde cocuğu gorme ve işitme engelli olanların boyle bir eğitimi bilmediklerini goruyoruz. Bu konuda paylaşım artmalı." dedi.
Kurs hocası Mehmet Nuri Duran, "Gorme engelli kardeşlerimiz gormuyor olabilir ancak onlar gormuyor diye biz onları gormemezlikten gelemeyiz. İşitme engelli kardeşlerimiz de aynı şekilde. Bu kapsamda engellilere yonelik hizmetlerimiz suruyor. Oğrencilerimiz, şevk ve aşkla kursa devam ediyor." diye konuştu.
"COK GUZEL BİR DUYGU"
Kursta Kur'an eğitimi alan 11 yaşındaki gorme engeli Yusuf Celik, Kur'an okumayı oğrendiği icin cok mutlu olduğunu, cok guzel duygular yaşadığını ifade etti.
Gorme engelli 11 yaşındaki Betul Unver de kursa katıldığı icin cok mutlu olduğunu dile getirerek, "Allah'ın sozunu oğrenmek benim icin cok guzel bir duygu. Kur'an-ı Kerim oğrenmemizi sağlayan hocalarımıza cok teşekkur ediyorum." dedi.
Kaynak: AA
İslam ve İhsan